Mina Djordjevic Galerija DOB.jpg
Мина Ђорђевић
Галерија ДОБ

Мина Ђорђевић
Галерија ДОБ

Уметнички програм

АУТОРКА ПРИЧА ПРИЧУ ИНДИВИДУАЦИЈЕ ДУШЕ У ЖЕНСКОМ БИЋУ! Нова серија слика и скулптура испричана о унутрашњој борби

26.07.2022.

АУТОРКА ПРИЧА ПРИЧУ ИНДИВИДУАЦИЈЕ ДУШЕ У ЖЕНСКОМ БИЋУ! Нова серија слика и скулптура испричана о унутрашњој борби
Величина слова

Нова изложба уметнице Мине Ђорђевић у Галерији Дома омладине Београда, чије свечано отварање је заказно за 26. јул са почетком у 19 часова, али ће изложба трајати све до 7. августа.

Где се одржава

Галерија ДОБ


Када се одржава

26. јул - 07. августа


Група радова ““F.O._No.1” је, кроз серију слика и скулптура, испричана прича о унутрашњој борби за успостављањем равнотеже између идеала идеје ‘женствености’ и прихватања лепоте истините природе женства.

Флуидност и ритам форме ликовног израза дају нам природан ток финалног стања приказа у делима након експанзије изазване негативном сугестијом спољних утицаја којом се чита атмосфера дијалога између ликова/облика. Исти ти ликови као главни актери у наведеним ликовним медијима преко дводимензионалних акварела, прелазе у тродимензионални облик/скулптуру. Управо онако као што људска свест и емоције прелазе из апстрактне мисли у материјално, физичко стање, па нам тако дају потребну и очекивану опипљивост и присутност у простору галерије.

Ауторка кроз ликовни медиј акварела и скулптура, тихо сугестивним формама, прича причу индивидуације Душе у женском бићу. У њеном пуном сјају и апсолутном мраку.

Сазревајући током овог болног и величанственог процеса ми растемо и срастамо са сопственим ранама и искуствима, кидајући од себе делове које не желимо, остављајући за собом трагове и ожиљке који нас дефинишу и чине нас- нама.

Посебно се обраћа пажња на израз сензибилитета који у себи носи осетљивост и рањивост- квалитете које модерно друштво, неинтелигентно, а сурово, перципира као синониме слабости.

Izlozba - Mina Đorđević Galerija DOB.jpg
промо ДОБ

 Мина Ђорђевић, рођена је у Београду 1985. Завршила је средње струковне студије текстилне технологије у Школи за дизајн у Београду, након чега уписује ФПУ одсек сценографије. Експертизу сценографа стекла је на телевизијским, филмским и музичким пројектима (ТВ серије, филмови и музички спотови). Од 2008. едукује се и бави графичким дизајном, дигиталним 3Д моделовањем и просторним обликовањем (просторне инсталације и скулптуре).

Подели вест