dubcek-maturantky.jpg
Александер Дубчек
промо

Александер Дубчек
промо

Уметнички програм

АЛЕКСАНДЕР ДУБЧЕК – ХУМАНИСТА, ДЕМОКРАТ, ЕВРОПЉАНИН! Изложба у Галерији `73

26.07.2022.

АЛЕКСАНДЕР ДУБЧЕК – ХУМАНИСТА, ДЕМОКРАТ, ЕВРОПЉАНИН! Изложба у Галерији `73
Величина слова

У част првог секретара Комунистичке партије Чехословачке, у четвртак 28. јула са почетком у 19 часова у Галерији`73, биће отворена изложба „Александер Дубчек – хуманиста, демократ, Европљанин” која ће трајати све до 6. августа.

Где се одржава

Галерија `73


Када се одржава

28. јула до 06. августа


Приликом отварања изложбе “Александер Дубчек – хуманиста, демократ, Европљанин” чији су аутори проф. Иван Лалуха (проф. Иван Лалуха), доц. Павол Полак (доц. Павол Поллáк) и др Јозеф Шкултети (JUDr. Jozef Škultéty) биће одржана и промоција књиге:„Александар Дупчек из погледа светских политичара и личности“. (Alexander Dubček z pohľadu celosvetovýč politikov a osobností).

На отварању изложбе и промоције књиге ће говорити: Мирела Пудар, директорка Галерије `73,  Кристијан Обшуст, помоћник директора Архива Војводине, Јозеф Шкултети, председник Удружења Словачких великана.

Изложба се организује у сарадњи са Удружењем Словачких великана (Словачка Република) и Архивом Војводине (Нови Сад). Удружење словачких великана је грађанско и невладино удружење које се, у складу са темељима словачког националног идентитета, базира на истраживању и популаризацији тема везаних за три великана словачке нације – Људовита Штура, Милана Растислава Штефаника и Александера Дубчека у савременом друштвеном контексту. 

Подели вест