Filip_Ristic_04.jpg
промо

промо

Уметнички програм

БОГАТ КОЛОРИТ И НЕФИГУРАТИВНИ ПРИЗОРИ: Филип Ристић представља самосталну изложбу која буди снажне емоције

02.08.2022.

БОГАТ КОЛОРИТ И НЕФИГУРАТИВНИ ПРИЗОРИ: Филип Ристић представља самосталну изложбу која буди снажне емоције
Величина слова

У галерији ДивАрт вечерас у 19 часова биће отворена самостална изложба под називом „Процес”, академског сликара Филипа Ристића. Штафелајне слике - уља на платну богатог колорита остварена су у домену апстракције.

Где се одржава

ДивАрт


Када се одржава

2. до 12. августа


Филип Ристић слика широким и одлучним потезом, а слојеви боје стварају нефигуративне призоре. Асоцијативним приступом сликар проналази равотежу својих унутршњих доживљаја. Емоције су такође велика инспирација уметника које преко својих слика преноси на посматрача, који пред овим платнима не остаје равнодушан. Марина Радосављевић, историчар уметности у тексту каталога о Ристићевој изложби наводи: „Уметност Филипа Ристића је емотивна, састављена од широког и одлучног геста. Његове слике јесу слободне зоне духа на којима Ристић не описује, не губи се у детаљима, већ сугерише, пуштајући гледаоца да реконструише своју визију на подстицај. Резултати тога су радови који преносе комбинације боја час тонске, час контрасне према емоцијама која их оживљава.

Filip_Ristic_05.jpg
промо


Ристићеве слике су на линији апстракције и асоцијације, он не слика оно што види, него оно што сâм препознаје „као једини могући одговор на апсурд нове холограмске стварности“. Уметнички процес виђен као нужан чин директног изражавања себе, своје слободе и аутентичности изнедрио је уметника који тежи да трансформише велику енергију садашњости.“

Подели вест