image003.jpg
промо

промо

Уметнички програм

УМЕТНИЧКИ ПОВРАТАК ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ФОТОГРАФИЈИ: Погледајте изложбу аналогних форографија Тијане Ђинђић у Пароброду!

15.08.2022.

УМЕТНИЧКИ ПОВРАТАК ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ФОТОГРАФИЈИ: Погледајте изложбу аналогних форографија Тијане Ђинђић у Пароброду!
Величина слова

Изложба аналогних фотографија под називом „Ритам“ Тијане Ђинђић биће отворена у уторак, 16. августа у 19 часова у УК Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

16. августа - 5. септембра


„'Шта је ово? Цртеж, слика, графика или фотографија?” То је најлепше питање које сам добила у вези ове серије. Након година комерцијалне дигиталне фотографије враћам се коренима, фото-секцији из основне школе, сенкама на црвеним зидовима лабораторијског осветљења. Динамичне дигиталне фотографије у којима инстант видимо резултат, одмах исправљамо грешке, поново снимамо, или прикривамо детаље фотошопом за мене су део комерцијалне праксе. Уметничка пракса, са друге стране, враћа ме на основна подешавања, ресетује мој фотографски укус. Некада и ја будем заведена филтерима, паднем под утицај трендова јефтиних трикова дигиталне комуникације. Али ту је добри стари, строги учитељ, фотографски занат који захтева вештину, стрпљење и не опрашта грешке, отворено о свом раду говори ауторка поставке и додаје.

У ери дигиталних слика, свој однос према уметничкој фотографији сам одредила у смеру враћања органском, племенитом процесу, старом занату који захтева вештину, стрпљење, а нарочито размишљање и планирање пре фотографисања и израде у лабораторији. Ипак, увек има импровизације, изненађења и непредвидивих ситуација! Такав је био цео овај аналогни поступак – од креирања негатива до креирања позитива који ће бити пред вама.

Подели вест