Lila.jpeg
Лила
Богдана Перић

Лила
Богдана Перић

Уметнички програм

ЖЕЛИМ ДА ИСПИТАМ ПОСМАТРАЧА О ЊЕГОВОЈ ЛИЧНОСТИ И СТАВОВИМА ДОК ТО ЗАПРАВО ЧИНЕ СЛИКЕ! Изложба младе уметнице у КвАрт БW

16.08.2022.

ЖЕЛИМ ДА ИСПИТАМ ПОСМАТРАЧА О ЊЕГОВОЈ ЛИЧНОСТИ И СТАВОВИМА ДОК ТО ЗАПРАВО ЧИНЕ СЛИКЕ! Изложба младе уметнице у КвАрт БW
Величина слова

Изложба „Призори маште“ реализује се у оквиру кустоског пројекта „Перспектива 22“ чији је циљ представљање и промовисање неафирмисаних уметника. Ова изложба уметнице Богдане Перић биће отворена у среду, 17. августа у 20 часова у изложбеном простору КвАрт БW, на другом спрату Галерије.

Где се одржава

КвАрт БW


Када се одржава

17 - 31. августа


Посетиоци ће имати прилику да виде најновију серију радова младе уметнице која излаже самостално по трећи пут. Изложба је део кустоског пројекта „Перспектива 22“ историчарке уметности Ане Кршљанин чији је фокус на представљању и промовисању неафирмисаних аутора. Пројектом се првенствено тежи откривању младих талената и повећавању њихове видљивости на уметничком тржишту.

Јарки колорит и асоцијативни пејзаж су тачке препознавања Богдане Перић. Она пејзажне површине своди на метафору, а фокус ауторкиног интересовања су основни ликовни елементи – боје и облици. Уметница комуницира са посматрачем кроз рад који код сваког субјекта буди другачију асоцијацију и индивидуално поимање истих облика и представа. Највећу слободу остварује кроз експеримент и знатижељу комбинујући разне материје са акрилом чиме доприноси богатству структура које се појављују на плану.

Bogdana Perić.jpg
Богдана Перић
промо

„Предмет мог интересовања приликом стварања овакве врсте пејзажа је спознаја и разумевање свести. Желим да испитам посматрача о његовој личности и ставовима док то заправо чине слике. У сваком се људском бићу крију емоције о којима се ретко говори, а опсервацијом пејзажа тежим ка томе да посматрача ставим у улогу субјекта, и да он мени каже шта за њега представља одређени пејзаж. Зато ови пејзажи садрже психолошки моменат којим желим да се посветим емоцијама публике“ , рекла је ауторка.

Богдана Перић рођена је 1998. године у Приштини, а дипломирала је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, на одсеку за графику. Од новембра 2021. године је чланица УЛУС-а. Тренутно похађа мастер студије на Факултету примењених уметности у Београду.

Изложба ће бити отворена до 31. августа 2022. године, а радно време галерије КвАрт БW је сваког дана од 11 до 19 часова. Улаз на изложбу је слободан.

Подели вест