image2.jpeg
промо

промо

Уметнички програм

СВАКИ ПРЕДМЕТ НОСИ СКРИВЕНУ ПОРУКУ, РУКОМ ИСПИСАНУ РЕЧ, ЦРТЕЖ! Изложба Прозир у Малој галерији УЛУПУДС-а

06.09.2022.

СВАКИ ПРЕДМЕТ НОСИ СКРИВЕНУ ПОРУКУ, РУКОМ ИСПИСАНУ РЕЧ, ЦРТЕЖ! Изложба Прозир у Малој галерији УЛУПУДС-а
Величина слова

Мултимедијална уметница, Жељка Мићановић Миљковић, представиће свој последњи рад на изложби “Прозир” у Малој галерији УЛУПУДС-а од 15. до 23. септембра 2022. године. На изложби “Прозир” ће бити приказани радови на ручно рађеном акварел и јапанском папиру као и радови на порцелану.

Где се одржава

Мала галерија УЛУПУДС-а


Када се одржава

15 - 23. септембра


Изложба приказује Жељкине радове на папиру и порцелану. Попут места на коме се галерија налази, тако и ова изложба спаја различите путеве у уметничком изразу. На наизглед другачијим површинама, Жељка ствара аутентични свет кроз приказе, призоре и прозире црпећи снагу и разиграност из света детињства. 
Различите структуре, ручно рађени папир, разнобојне нити и танана створења помажу да тај свет изнова оживимо и радујемо му се.

image0-2.jpeg
промо

Поставку чине лавирани цртежи великих и мањих формата на Арчес и Хахнемüхле ручно рађеним акварел папирима као и на јапанским папирима. Комбинованом техником акварела, тушева, акрилних боја, колажа и прошивања постиже се прозрачност и слојевитост. На изложби се сусрећемо и са порцеланским објектима, који својом белином, тананошћу и лаком неправилношћу подсећају на управо горе поменути ручно рађени папир.

01A960D3-AC81-442F-A508-C071A7A9579F.JPG
промо

 ’’Сваки предмет носи скривену поруку, руком исписану реч, цртеж. Заједно чине једну увезану причу повезану нитима у пастелним бојама, промаљајући се стидљиво попут сунца у зору’’ – каже Жељка.

Отварање је у четвртак 15.септембра 2022. године у 19.00 часова.

Подели вест