mejl.jpg
промо

промо

Уметнички програм

УМЕТНОСТ, КОШАРКА И ПОП КУЛТУРА У ЈЕДНОМ: Изложба „Разлога немам, ал' опет сам спреман" на Коларцу спаја супротности

19.09.2022.

УМЕТНОСТ, КОШАРКА И ПОП КУЛТУРА У ЈЕДНОМ: Изложба „Разлога немам, ал' опет сам спреман" на Коларцу спаја супротности
Величина слова

У Ликовној галерији Коларчеве задужбине у уторак, 20. септембра у 20 часова биће отворена изложба „Разлога немам, ал' опет сам спреман" Предрага Терзића.

Где се одржава

Ликовна галерија Коларчеве задужбине


Када се одржава

20. септембар у 20 часова


Радови су настајали током 2019. године до данас, а у себи садрже сегменте из спорта (кошарке), уметности и популарне културе. Током рада на акварелима, уметник је покушао да истражује моменте са кошаркашких утакмица, касније да их спаја са одређеним сегментима из историје уметности као и тренуцима који се издвајају из протока времена.

"Већина акварела су записи из свакодневнице која нас окружује са упливом новонасталих актуелних догађања. Кроз радове разматрам на који начин се може објаснити/разумети данашње окружење и како се може увидети проток времена и простора; питамо се о времену и простору у ери дигиталног окружења и убрзања, како се сналазимо и на који начин се држимо одређених форми, а које се неминовно мења при сваком новом таласу. У тоталном обиљу сензација којима смо окружени питамо се и како пронаћи одређену информацију која нас може довести до здравог разума и тиме се спасти од привремености. Сва ова питања која се постављају дају нам ново осећање да све што се дешава некако лебди, без историјског одређења, концептуалне дефиниције и критичког просуђивања. Таква врста парадигме је место за деловање и тражење могућег излаза или одговора на постојеће стање", објашњава аутор изложбе. 

Изложба ће бити отворена до 8.10.2022. радним данима од 10 до 20, суботом од 10 до 16 часова.

Подели вест