CAR_8516.JPG
промо

промо

Уметнички програм

СПЕКТАКУЛАРНА ИЗЛОЖБА ОТВОРЕНА У СИЛОСИМА: фотографски дуо аутор је несвакидашње поставке

26.09.2022.

СПЕКТАКУЛАРНА ИЗЛОЖБА ОТВОРЕНА У СИЛОСИМА: фотографски дуо аутор је несвакидашње поставке
Величина слова

Фотографски пар, Катарина Батута Вишекруна и Урош Вишекруна, познатији као HIISHII студио, отворили су изложбу фотографија ’’’Add Horizons’’ у Силосима.

Где се одржава

Силоси, Београд


Када се одржава

25. септембар - 3. октобар


Отварање ове изложбе биће запамћено по великом броју посетилаца - њихових пријатеља, колега, поштоваоца њиховог рада и медија, али и поставци која је поставила нове стандарде и одушевила све присутне. Изложба представља деценију њиховог рада, путовања и истраживања на пољу фотографије.

Несвакидашња и јединствена поставка у замраченом простору Силоса, где само фотографије светле у мраку, још једном је показала да овај двојац у сваком смислу помера границе. Фотографије су штампане на посебном платну, тако да светло пролази кроз све фотографије и обасјава, приказујући све боје, детаље, контрасте и призоре. Изложбу, која представља важан пресек њиховог целокупног опуса, чине 33 фотографије са 11 невероватних дестинација, које публику позивају да закорачи у сасвим нову димензију доживаљаја природе и путовања. Фотографије афричких савана, дивљих животиња, пустињи Јордана, аутентичних људи Бурме, мистичног Јапана, и нестварних природних сценографија Исланда, напросто одузимају дах.

Катарина и Урош су посвећени аутори који успевају да помире различите сензибилитете, лутају и траже моменте за памћење. До 3.октобра имате јединствену прилику да на изложби ’’Add Horizons’’ ухватите свој тренутак, јер свако види нешто другачије.

Подели вест