2.jpg
промио

промио

Уметнички програм

ЦРТЕЖИ КАО ВИД МЕДИТАЦИЈЕ: Изложба радова Сандре Никач у Малој галерији СИНГИДУНУМ-а

05.12.2022.

ЦРТЕЖИ КАО ВИД МЕДИТАЦИЈЕ: Изложба радова Сандре Никач у Малој галерији СИНГИДУНУМ-а
Величина слова

Изложба цртежа Сандре Никач биће отворена 7. децембра у 19 часова у Малој галерији УЛУПУДС-а под називом „Парампарчад".

Где се одржава

Мала галерија УЛУПУДС-а


Када се одржава

7 - 15. децембра


Сандра Никач (1987) је дипломирала историју уметности и сценографију. Ради као сценографкиња и креаторка лутака. Током ковид пандемије, због немогућности да активно ради у оквирима својих занимања и преплављујућих сензација и утисака, које Сандра као ретко нежно биће осећа до граница праска, добила је нагон да црта. Њен цртеж је искусан, чист и искрен. Она компонује линије и облике у потрази за естетским савршенством, али у том савршенству скривена је моћна порука, у буквалном смислу те речи. 

О свом раду аутрока је рекла : "Цртежи настају као врста (ауто)терапије и медитације, визуелног дневника. Расклопљено, отворено срце је исходиште рањивости. Уместо бежања од рањивости у њу се урања. Како би се она преживела, неопходна је огромна количина нежности (према себи и према свету) која не сме бити схваћена као слабост, већ, напротив - као једини могући начин преживљавања. 

Изложбу чине и цртежи већег формата, као и серија од три веза на сликарском платну. Цртеж оловком и дрвеном бојицом овде су заменили игла и конац, као традиционално женски алат, али и средство (емоционалне) репарације и зацељивања.

Изложба ће трајати до 15. децембра.  Подели вест