Тања Личина Обрис стварности-бескрајна равнотежа.jpeg
Тања Личина, Обрис стварности - бескрајна равнотежа
промо

Тања Личина, Обрис стварности - бескрајна равнотежа
промо

Уметнички програм

МАЛИ ФОРМАТ, БОГАТ И РАЗНОВРСТАН: Традиционална изложба галерије Сингидунум

02.12.2022.

МАЛИ ФОРМАТ, БОГАТ И РАЗНОВРСТАН: Традиционална изложба галерије Сингидунум
Величина слова

Изложба "Мали формат 2022" сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а биће отворена у галерији Сингидунум 5. децембра у 19 часова.

Где се одржава

Галерија Сингидунум


Када се одржава

5. децембар у 19 часова


"Плурализам уметничких идеја и виђења, разнолике технике, стремљења и поетике - представљене су публици кроз добро познату концепцију промовисaња актуелног стваралаштва Србије - Мали формат - сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а. Промишљеним одабиром жирија, селектовано је 45 репрезентативних аутора, различитих генерација, са исто толико радова малих формата (25х25цм). Јединственом поставком обједињене су све сликарске, графичке и цртачке технике - акварел, уље, акрил, колаж, мозаик, дигитална графика, као и оловка и туш на папиру, јер су уметници представници свих секција УЛУПУДС-а.

Традиционална, ревијална изложба синтетизује широк спектар тема којима су заокупљени савремени уметници заступљени на овој изложби, и креће се од фигуративног до апстрактног и семантичког. У фокусу су портрети и реални и асоцијативни пејсажи, а посебан акценат поставке Мали формат је на мозаику - од класичних виђења до модерних форми. Карактеристика сваког од представљених дела су атрактивност и оригиналност - као специфичне рефлексије времена.", навела је у каталогу Маја Живановић, ликовни критичар.  

Изложба је током године приказана у осам градова у Србији. 

Подели вест