DUNJICh poziv.jpg
промо

промо

Уметнички програм

СЛИКАРСТВО КОЈЕ ВРЕДНУЈЕ ТРАДИЦИЈУ: Уметник тишине, Владимир Дуњић отвара изложбу у Галерији РТС-а

21.11.2022.

СЛИКАРСТВО КОЈЕ ВРЕДНУЈЕ ТРАДИЦИЈУ: Уметник тишине, Владимир Дуњић отвара изложбу у Галерији РТС-а
Величина слова

Изложба слика Владимира Дуњића "Слика као вео" биће отворена у Галерији РТС-а, у Таковској 10, у уторак, 22. новембра у 19 часова.

Где се одржава

Галерија РТС-а


Када се одржава

22. новембар - 23. децембар


На отварању изложбе савременог српског сликара говориће Никола Мирков, председник Савета за ликовно стваралаштво РТС, књижевник и колумниста Светислав Басара и аутор Владимир Дуњић.

Дела Владимира Дуњића на изложби "Слика као вео" у Галерији РТС-а увод су у предстојећу ретроспективну изложбу аутора чија експресивна фигурација снажно комуницира са појединцем данас. Дуњић промишљено и упорно изграђује своју поетику свестан шта значи дух традиције и због чега се данас тако лако пренебегавају основне вредности. Његово сликарство је сликарство тишине у којој се звук чује, приказује невидиво. У свету његовог сликарства се све истовремено догађа - јуче, данас и сутра, али ту је и свет који до сада још нико није видео. Свет тајни и то баш оних које указују на могући мир, спокој, радост и склад.

У Галерији РТС-а Владимир Дуњић публику прво уводи у Прокрустов музеј у коме води дијалог са светом са којим сви данас живимо. Посебан акценат је на раду под називом "Светски рат", потпуно новом делу урађеном управо за изложбу у Београду. У наставку аутор показује да је слика заправо вео, односно да раздваја два света - свет илузије и свет реалности и да не може да постоји без човека, посматрача.

Изложба ће бити отворена до 23. децембра. 

Подели вест