B8444m388 200x170.jpg
Klemon Bedel

Klemon Bedel

Уметнички програм

СВЕТ ЈЕ МНОГО ПУТА ПРЕ ВЕЋ ДОСТИГАО СМАК! Нова изложба Блиставо попут краја света у галерији Хестиа

15.12.2022.

СВЕТ ЈЕ МНОГО ПУТА ПРЕ ВЕЋ ДОСТИГАО СМАК! Нова изложба Блиставо попут краја света у галерији Хестиа
Величина слова

Галерија и уметничка резиденција Хестиа представља изложбу радова француског уметника Клемон Бедела, под називом ’’Блиставо попут краја света’’, која ће бити постављена у периоду од 17. децембра 2022. до 26. фебруара 2023. године.

Где се одржава

Галерија Хестиа


Када се одржава

17. децембар - 26. фебруар


Изложбу ’’Блиство попут краја света’’ чине слике, рађене у техници уља на платну, интензивног колорита. Клемон Бедел кроз своју уметност подсећа да живимо у немогућој садашњости - у преломљеном добу, у свету запоседнутом претњом изумирања. Његове слике нуде вибрантне сцене више од људских тежњи да останемо живи. Померања које приказује су шапат бројних прошлости и онога што тек долази. Посматрано кроз призму његових платана - свет је много пута пре већ достигао смак.

Беделове слике приступају овом проблему нудећи визуелни подсетник на прикривена уређења отпорности природе. Његова пракса надилази сталну салву порука у којима се од нас тражи да заборавимо – то јест, да дозволимо неколицини приватних власника и јавних служби са очима усредсређеним на краткорочне добитке да се претварају да девастација животне средине не постоји.

Грандиозна кривица то неће учинити, треба да научимо посматрајући директно оно за шта смо до сада били заслепљени.

B844439mk3 130x97.jpg
Klemon Bedel

Изложба ’’Блиставо попут краја света’’ биће отворена све до 26. фебруара 2023., године, а како налаже пракса Хестиа галерије, изложба ће имати и своје пратеће програме. Клемон Бедел ће боравити у Београду првих неколико дана трајања изложбе, односно све до 24. децембра.

Клемон Бедел је уметник који долази из француског града Милуз. Завршио је мастер студије на Ecole Nationale Superieure d’Art de Nanci 2017. године. Клемон је и од 2016. до 2020. године живео и радио у Београду. Током боравка у Србији развио је и снажну везаност за естетику и суштину бруталистичке архитектуре.

Clement za slanje.jpg
Klemon Bedel

Он се готово искључиво бави сликарством, склапајући хибридне елементе у покушају да дотакне тај безвременски тренутак смирености, пуноће и тишине одмах након краја, а одатле и будућност не тако изгубљену, већ наново рођену уз присуство органских облика изведених из природе.

Галерија Хестиа налази се на адреси Топличин венац 14/9.
Радно време од четвртка до недеље од 12 до 18 часова

Подели вест