poziv na izložbu Unity in Diversity-1 za web.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ФОТОГРАФИЈОМ И ПЕРФОРМАНСОМ У ОТКРИВАЊУ ЛИЧНОСТИ: Отвара се српско-немачка изложба у Бази културних збивања

09.01.2023.

ФОТОГРАФИЈОМ И ПЕРФОРМАНСОМ У ОТКРИВАЊУ ЛИЧНОСТИ: Отвара се српско-немачка изложба у Бази културних збивања
Величина слова

Изложба Unity in diversity је јединствени немачко-српски пројекат у којем два фотографа, Беба Илић и Ана Тодоровић, истражују значење блискости заједно са моделом Искром Драшковић.

Где се одржава

База културних збивања


Када се одржава

21. јануар у 18 часова


Кроз фотографију и перформанс, три уметнице ће се ујединити у својој жељи за унификацијом и солидарношћу, и покушати да открију што заправо лежи иза нечије персоне. Циљ ове манифестације јесте умрежавање младих стваралаца, размена идеја, као и постављање темеља за будућу сарадњу српских уметника и Европског парламента. Ово је прва изложба Бебе Илић у Србији, те ће публика имати прилику да разговара са њом, позира, и самим тиме постане део њеног рада.

Беба Илић је фотограф српко-грчког порекла, рођена у Немачкој. Њен пројекат #погледајте премијерно је изложен у галерији Kooperative K (чији је она члан) у Хагену пре пет година, и од тада је пропутовао целу Немачку. Ова серија фотографија представља колекцију портрета са занимљивим детаљем - дуплом експозицијом руку које прекривају лице као симбол повезаности која превазилази разлике. 

Ана Тодоровић живи у Београду и бави се будоар фотографијом. Овај тип фотографије комбинује лепу уметност, гламур и портрет фотографију, на тај начин приказујући интимну страну обичних људи која без објектива камере ретко долази до изражаја.

Искра Драшковић, фитнес инструкторка и модел, позирала је за Анине најновије серијале фотографија које истичу елегантну страну еротске фотографије. Ове две уметнице желе да заједничким снагама инспиришу жене и помогну им да пронађу сопствену интерпретацију женствености, сензуалности, као и да заволе своје тело.

Подели вест