Topologija grupe e-pozivnica.jpg
промо

промо

Уметнички програм

РАДОВИ, ДЕО ДОКТОРСКОГ УМЕТНИЧКОГ ПРОЈЕКТА: Изложба Дуње Трутин у Галерији ФЛУ

30.01.2023.

РАДОВИ, ДЕО ДОКТОРСКОГ УМЕТНИЧКОГ ПРОЈЕКТА: Изложба Дуње Трутин у Галерији ФЛУ
Величина слова

Изложба радова под називом "Топлогија групе" асистента Факултета ликовних уметности Дуње Трутин биће отоврена 31. јануара у Галерији Факултета ликовних уметности у 19 часова.

Где се одржава

Галерија ФЛУ


Када се одржава

6. фебруар


Изложба представља радове реализоване у оквиру докторског уметничког пројекта Волумен интеракције; фигуративно обликовање као вид мапирања социјалних односа - инсталација у простору.

Дуња Тртин је дипломирала вајарство и завршила мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду 2015. године. Излагала је на више групних и самосталних изложби. Учествовала је у неколико интернационалних уметничких пројеката, као што су Београд – Минхен 2013, Откривање (не)видљивих градоваБеоград – Лајпциг 2015. и 2016, изложба Између приватног и јавног у Кући легата 2015. године и изложба Трансформ у Загребу 2016. године. Аутор је неколико скулптура постављених у институцијама и јавним просторима. Организатор је низа радионица и изложби Уметничке интервенције које окупљају младе уметнике. Посебно интересовање везано за педагошки рад односи се на истраживање дечјег опажања просторних односа, као и на развијање теоријско-уметничког приступа у настави. Објавила је неколико радова у научним и стручним часописима, као и критичких текстова и приказа изложби.

Изложба се може погледати до 6. фебруара 2023. године.

Подели вест