MedvediUCastProlecu (002) (1).jpg
промо

промо

Уметнички програм

У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ У БЕОГРАДУ: Отворен конкурс за десету по реду међународну изложбу која ће бити одржана у УК Пароброд

03.02.2023.

У ЧАСТ ПРОЛЕЋУ У БЕОГРАДУ: Отворен конкурс за десету по реду међународну изложбу која ће бити одржана у УК Пароброд
Величина слова

Уметничко удружење ,,Медведи" по десети пут позива уметнике и уметничке групе да учествују у још једној прослави пролећа!

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

20. фебруар


Уметничка група Медведи су непрофитабилна организација која од 2011. године позива уметнике, уметничке групе и тимове у обележавању свима нам драгог пролећа! Наиме, постоји једно лепо народно веровање о трајању зиме, односно о почетку пролећа. Ту се управо и спомиње медвед, а верује се и да од њега све зависи: ако се приликом првог изласка из зимског сна медвед уплаши своје сенке и врати у пећину, зима ће потрајати још неко време. Ако се пак не врати, то је јасан знак да је зими крај и да су лепи дани на помолу!

,,Медведи - у част пролећу!” покрет је до сада обележавао почетак овог годишњег доба са јасном поруком о неприкосновеној борби против пасивности и летаргије локалне културне сцене у више галерија у Београду: Вентил, КЦ Град, галерија Штаб, Музеј града Београда, Улична галерија, али И Полигон у Љубљани као и у склопу Буди фестивала у Панчеву, а дочек пролећа 2023. је планиран у галерији УК Пароброд у Београду. 

На конкурс су и ове године позвани домаћи и страни сликари, графичари, вајари, илустратори, фотографи, аниматори, редитељи, концептуални уметници, индустријски дизајнери, костимографи, сценографи, графички дизајнери, архитекте, стрип мајстори, дизајнери играчака, као и све они који се баве било којим видом креативног стваралаштва. 

Из удружења истичу да су поностни на чињеницу да је у склопу досадашњих отворених конкурса, пристизало по преко 200 радова годишње и то из целог света. Тема, и уједно једино ограничење конкурса, је као и сваке године до сада био МЕДВЕД.

Конкурс је отоврен до 20 фебруара. Више иформација о условима конкурса може се добити путем имејла [email protected]

Подели вест