Ivona Pleskonja, foto- Helga Goran.jpg
Ивона Плескоња
Хелга Горан

Ивона Плескоња
Хелга Горан

Уметнички програм

БЕСПЛАТНА ИЗЛОЖБА „СТВАРАЊЕ СВЕТЛА – НЕЖНИ СМО РОЂЕНИ“! Циклус радова великих формата Ивоне Плескоње

14.02.2023.

БЕСПЛАТНА ИЗЛОЖБА „СТВАРАЊЕ СВЕТЛА – НЕЖНИ СМО РОЂЕНИ“! Циклус радова великих формата Ивоне Плескоње
Величина слова

Изложба „Стварање светла – Нежни смо рођени“ уметнице Ивоне Плескоње биће отворена у понедељак, 13. фебруара, у Галерији ШТАБ. Посетиоци изложбе имаће прилику да виде најновији циклус радова великих формата Ивоне Плескоње, једне од најзначајнијих ауторки средње генерације на нашој уметничкој сцени.

Где се одржава

Галерија Штаб


Када се одржава

13. фебруар - 2. март


Посетиоци изложбе имаће прилику да виде најновији циклус радова великих формата Ивоне Плескоње, једне од најзначајнијих ауторки средње генерације на нашој уметничкој сцени. Њени радови ће у Галерији ШТАБ први пут бити представљени јавности. Ликови приказани на радовима егзистирају као алегорије – они су исказ различитих митова, легенди, духовности која обликује наратив о настанку човека и његовом односу према метафизичком.

safe zona-01.jpg
промо

Ивона Плескоња је рођена 1974. године у Београду. Дипломирала је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 1998. године. На истом смеру је и докторирала 2017. Члан је УЛУС-а са статусом слободног уметника од 1998 године. Приредила је преко 20 самосталних изложби и учествовала на преко 60 колективних.

Радови Ивоне Плескоње биће представљени у оквиру изложбе „Стварање светла – Нежни смо рођени“, коју организује Галерија ШТАБ, чиме Belgrade Waterfront подржава различите културне и уметничке манифестације, настојећи да уметницима пружи прилику да покажу свој раскошни таленат.

Изложба „Стварање светла – Нежни смо рођени“ биће отворена до 2. марта 2023. године, а радно време Галерије ШТАБ је сваког дана од 10 до 21 час. Улаз на изложбу је слободан.

Подели вест