KOTOR.jpg
Котор, дигитална графика Татјане трајковић
промо

Котор, дигитална графика Татјане трајковић
промо

Уметнички програм

ДИГИТАЛНА ГРАФИКА КАО ОДРАЗ СТВАРАЛАШТВА У САГЛАСЈУ С ПРИРОДОМ: Изложба Татјане Трајковић инспирисана је обалама

28.02.2023.

ДИГИТАЛНА ГРАФИКА КАО ОДРАЗ СТВАРАЛАШТВА У САГЛАСЈУ С ПРИРОДОМ: Изложба Татјане Трајковић инспирисана је обалама
Величина слова

IИзложба дигиталних графика академске уметнице Татјане Трајковић под називом „Обале" биће поставњена у Малој галерији УЛУПУДС-а од 2. до 11. марта.

Где се одржава

Мала галерија УЛУПУДС-а


Када се одржава

11. март


Ослушкујући себе и стварајући сопствену имагинарну географију, београдска уметница Татјана Трајковић представља се серијом дигиталних графика на тему обала. Дотицања, сусрети и прожимања воде и земље, пренесени су у микропросторе камења, воде, песка, земље, зеленила, небеског плаветнила и вегетације. Графикама је претходио студиозан процес комбиновања различитих ликовних техника: монотипије, колажа, акварела, сувог пастела и туша, понекад обједињених и на ручно прављеним папирима.

У циклусу који је на граници реалног и апстрактног и сублимише животну радост, цртеж је важан елемент. Комбинујући белине и линије, Татјана остварује занимљива композициона решења - наизглед сучељених површина, колоритски складних а акцентованих зелених и жутих тонова.

Стваралаштво у сагласју са природом је за ову уметницу софистицирана ликовна игра коју пратимо и кроз детаље репетативних грацилних стабала. Дрвца су у првом плану и теже небеском и духовном а каменчићи су знамења снаге и постојаности, наводи у тексту каталога изложбе ликовни критичар и новинар Маја Живановић.

Подели вест