full HD.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ФИГУРАТИВНЕ И ЖАНР СЦЕНЕ У САВРЕМЕНОМ УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ: Изложба „Предграђа“ Мирона Мутаовића у KvArt BW

14.03.2023.

ФИГУРАТИВНЕ И ЖАНР СЦЕНЕ У САВРЕМЕНОМ УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ: Изложба „Предграђа“ Мирона Мутаовића у KvArt BW
Величина слова

Изложба „Предграђа“ уметника Мирона Мутаовића представљена је у изложбеном простору KvArt BW, на другом спрату Галерије и трајаће до 22. марта.

Где се одржава

KvArt BW


Када се одржава

22. март


Београдска публика има прилику да на изложби види појединачне фигуративне, групне и жанр-сцене малих и средњих формата. Људске фигуре, прикази пејзажа, архитектонских целина на Мутаовићевим радовима сличнији су обрисима и сенкама далеких и нејасних форми него реалистичним представама. Уметник транспонује оно што је емоционално, искуствено и људско – кроз наслућивање садржаја, али и значења представа, посматрач се сусреће са сопственим промишљањима о историји, свакодневици, слободи.

Мирон Мутаовић је рођен 1973. године. Дипломирао је 1997. године на Факултету ликовних уметности у Београду, док је 1999. године магистрирао на истом факултету. Један је од оснивача уметничке групе КЕРОЗИН, познате по раду у Музеју авијације и по запаженим изложбама. Од 1999. године је члан УЛУС-а. Приредио је 23 самосталне изложбе и учествовао на више од 100 колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда и признања, а од 2005. године ради као професор на Факултету уметности Универзитета у Нишу.

Његови радови биће представљени у оквиру изложбе „Предграђе“ коју организују Галерија ШТАБ и уметничка иницијатива KvArt BW, чиме Белгрејд Вотерфронт настоји да пружи простор домаћим ствараоцима да се њихов глас чује и да поруку коју настоје да пренесу кроз своја дела допре до најшире циљне публике.

Изложба ће бити отворена до 22. марта, а радно време галерије KvArt BW је сваког дана од 11 до 19 часова. Улаз на изложбу је слободан.

Подели вест