iva 50 po duzoj strani.jpg
Тина Марић

Тина Марић

Уметнички програм

МАГИЧАН СВЕТ МАЈЧИНСТВА ИНСПИРАЦИЈА ЈЕ ЗА УМЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ: Изложба Тине Марић истражује пренатални живот

12.04.2023.

МАГИЧАН СВЕТ МАЈЧИНСТВА ИНСПИРАЦИЈА ЈЕ ЗА УМЕТНИЧКУ ФОТОГРАФИЈУ: Изложба Тине Марић истражује пренатални живот
Величина слова

Изложба уметничких фотографија под називом Друго стање ауторке Тине Марић отоврена је до 20. априла у галерији Сингидунум.

Где се одржава

Галерија Сингидунум


Када се одржава

20. април


Жена у блаженом стању је вековима инспирисала поете и уметнике, управо због своје магије коју нико осим ње не може да спозна: а то је да осети и ослушкује живот који расте у њој. Од праисторије до данас уметност, као медиј комуникације и документације, тежи да представи оно што је невидљиво и непознато: пренатални живот. Ауторка уметничких фотографија, Тина Марић, која приказује жену у разним фазама трудноће, позива посматрача да урони у магичан свет мајчинства посматрајући трансформацију жене како споља, тако и изнутра. Она нас подсећа да је божанска моћ прокреације оваплоћена у жени, као и да је стварање новог живота главна улога човечанства. Њени радови, уз помоћ игре колорита и светла приказују лепоту женског тела у блаженом стању, и сведоче да је тако сензитивно, женствено и суптилно биће заправо обдарено невероватном снагом која резултира стварањем једног новог живота.

Поигравајући се различитим фотографским техникама ауторка смело одабира најразличитије амбијенте у које урања своје јунакиње. Овековечена у безвременској црно-белој техници или окупана колором женска тела на њеним фотографијама су у савршеној симбиози са природом или су пак удобно смештена у добро одабраном урбаном пејзажу. Њена естетика је одмах препознатљива: као сензитиван интерпретатор света који је спознала, своје интимно искуство претаче у фотографију.

Подели вест