za mejl .jpg
промо

промо

Уметнички програм

ЕМОЦИЈЕ И СЕНЗАЦИЈЕ НАСЛИКАНЕ ЧИСТИМ АПСТРАКТНИМ ИЗРАЗОМ: Изложба Ђурђе Сивачки отворена на Коларцу

13.04.2023.

ЕМОЦИЈЕ И СЕНЗАЦИЈЕ НАСЛИКАНЕ ЧИСТИМ АПСТРАКТНИМ ИЗРАЗОМ: Изложба Ђурђе Сивачки отворена на Коларцу
Величина слова

У Ликовној галерији Коларчеве задужбине у уторак, 11. априла у 19 часова биће отворена изложба „Сазвучја и везе" Ђурђе Сивачки.

Где се одржава

Ликовна галерија Коларчеве задужбине


Када се одржава

6. мај


Уметница нуди своје интимне кружоке да нама и себи појасни свој унутарњи свет и његове стимулативне механизме. Уводи нас у свој дом емоција, сензација, осећајности како би нам било лакше да доживимо и уживимо у њено као да је наше, да смо добродошли. Ако је апстракција сликарство у служби самог сликарстава, ликовности и ликовних потенцијала, онда је ово сликарство интимистичко, које не изискује фигуру да га освежи оплемени, исприча причу фигуре, већ све оно што је потиснуто или истиснуто из ње, навела је у саопштењу Мира Вујовић, историчар уметности, и додала: 

- Након помног подсликавања и исликавања слике, Ђурђа тачкањем наноси транспарентни завршни слој. Након разиграних слојева боје и промишљених форми, она приступа репетитивној радњи која њој самој даје смирај, разрешење, откровење а слици интензивнију динамику и ритмику. Кроз нијансирање сопствене сентименталности и ликовне сензуалности, а затим и медитативних понављања, сликарство бива ткање духовности, емотивности и ликовности.

Изложба ће бити отворена до 6. маја 2023. радним данима од 10 до 20, суботом од 10 до 16 часова.

Подели вест