Rančićeva kuća (1).jpg
промо

промо

Уметнички програм

ЛИКОВНИ РАД ОБЕЛЕЖЕН СВЕТОМ ПТИЦА: Изложба „Гавранови” у Ранчићевој кући

24.04.2023.

ЛИКОВНИ РАД ОБЕЛЕЖЕН СВЕТОМ ПТИЦА: Изложба „Гавранови” у Ранчићевој кући
Величина слова

Самостална изложба цртежа под називом „Гавранови”, ауторке Мике Ловре Миловић, биће отворена у петак, 28. априла, у 19 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, саопштено је из Општине Гроцке.

Где се одржава

Ранчићева кућа


Када се одржава

15. мај


Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић” из Гроцке.

У делима Мике Ловре Миловић, чији ликовни рад бележи управо свет птица, гавранови су годинама присутни, ликовно и метафорички, изашавши из оквира малих формата и графичких техника. Истичу се појавом, сугестивном и мистичном двојношћу своје природе, сјајним црним перјем и величанственим летом, који је међу птицама јединствена, а у уметности вековима инспиративна спрега снаге и лепоте форме.

Ранчићева кућа у Гроцкој је споменик културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом Београда и Србије с почетка 19. века. Ова складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Варошка кућа, у којој „станује” Центар за културу Гроцка, располаже галеријским простором опремљеним витринама, идеалним за поставке примењене уметности, али и негованом, пространом баштом која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.

Изложба је отворена до 15. маја 2023. године.

Достојан.jpg
промо

Подели вест