image001 (2).jpg
промо

промо

Уметнички програм

ЧИТАВ СВЕТ ПРИКАЗАН СА ТРИ ОСНОВНЕ БОЈЕ: Слике Татјане Митић представљене у УК Пароброд имају медитативни карактер

19.05.2023.

ЧИТАВ СВЕТ ПРИКАЗАН СА ТРИ ОСНОВНЕ БОЈЕ: Слике Татјане Митић представљене у УК Пароброд имају медитативни карактер
Величина слова

Изложба под називом „Ретроспектива једног сна“ Татјане Митић биће отоврена у суботу, 20. маја у 20 часова у Установи културе Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

25. мај


Изложба представља освртање на целокупно стваралаштво уметнице Татјане Митић. Током свог развојног пута, уметница пролази кроз различите сликарске фазе, трагајући за специфичним, особеним ликовним изразом. Полазећи од основних боја: црвене, плаве и жуте, уметница настоји да прикаже свет пун животне радости, снаге, лепоте.

У својим радовима доста промишља о будистичкој филозофији и о концепту фенг шуиа, у чему проналази инспирацију, и чије елементе на својеврстан начин инкорпорира у радове. Ови елементи, као и вибрантне боје примењене на слици говоре о животу који буја, навире. Посматрајући живот кроз призму источњачке филозофске мисли, Татјана је мењала и развијала сопствени уметнички сензибилитет, стварајући радове који имају медитативни карактер, наоди Јована Поповић, историчарка уметности.

Татјана Митић је рођена 1983. године у Приштини. Дипломирала је 2009. године на Медицинском факултету-одсек стоматологија у Приштини. 2018. године стиче звање специјалисте ортопедије вилица на Стоматолошком факултету Универзитета у Београду. Поред стоматологије, Татјана се већ дуги низ година бави и сликарством. Још одмалена је показивала таленат и склоност ка сликарству и ка лепом. Своје радове је излагала на више колективних изложби: „Бесконачност“, „Арт апстракт“, „Мини форм арт“, „Илузија“ и „Линија“. Живи и ствара у Београду. Улаз јна изложбу е слободан.

Подели вест