Marija Nikolić_Život iz mašte.jpg
промо

промо

Уметнички програм

САТИРА И ДРУШТВЕНА КРИТИКА У УМЕТНОСТИ МАРИЈЕ НИКОЛИЋ: Надреалистичка атмосфера влада на сликама које се баве савременим апсурдима

01.06.2023.

САТИРА И ДРУШТВЕНА КРИТИКА У УМЕТНОСТИ МАРИЈЕ НИКОЛИЋ: Надреалистичка атмосфера влада на сликама које се баве савременим апсурдима
Величина слова

Изложба „Живот из маште“ уметнице Марије Николић биће отворена је 29. маја у изложбеном простору KvArt BW, на другом спрату Галерије.

Где се одржава

ТЦ Галерија


Када се одржава

9. јун


На изложби су представљени радови малих и великих формата које карактерише необичан надреалистички тон, пропраћен сатиром и друштвеном критиком. Издужене, карикатурно насликане фигуре смештене су у просторе и ситуације у којима се испитује њихова свест и неретко указује на апсурд различитих друштвених појава.

Марија Николић је рођена 1993. године. Завршила је мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду и магистрирала на Политехничком универзитету у Милану, где се уписала и на докторске студије. Од 2012. године активно учествује на преко 25 локалних и међународних групних изложби, као и на три самосталне изложбе. Њена дела се налазе у многим приватним колекцијама широм Европе и САД-а. Радови Марије Николић биће представљени у оквиру изложбе „Живот из маште“, коју организују Галерија ШТАБ и уметничка иницијатива KvArt BW, чиме Belgrade Waterfront наставља да промовише културне и уметничке садржаје у престоници.

Изложба ће бити отворена до 9. јуна, а радно време галерије KvArt BW је сваког дана од 11 до 19 часова. Улаз је слободан.

Подели вест