10-Salon-baner-2-1.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ЗАШТИТА ПРИРОДЕ И ЗЕЛЕНА ИНФРАСТРУКТУРА ГРАДОВА ДОБИЈАЈУ НОВА РЕШЕЊА: Дизајнерски предлози уређивања различитих простора приказани су на изложби у Галерији науке и технике САНУ

05.06.2023.

ЗАШТИТА ПРИРОДЕ И ЗЕЛЕНА ИНФРАСТРУКТУРА ГРАДОВА ДОБИЈАЈУ НОВА РЕШЕЊА: Дизајнерски предлози уређивања различитих простора приказани су на изложби у Галерији науке и технике САНУ
Величина слова

Изложба X Међународног салона пејзажне архитектуре биће одржана од 7. до 30. јуна, у Галерији науке и технике САНУ.

Где се одржава

Галерија науке и технике САНУ


Када се одржава

30. јун


Салон пејзажне архитектуре у Србији постоји од 2005. године, у виду бијеналне изложбе на којој се представљају реализовани и нереализовани пројекти, студије, публикације и студентски радови. Организатор Салона је Удружење пејзажних архитеката Србије (УПАС). 

У оквиру овогодишње изложбе биће приказана 44 рада, у различитим категоријама, из Србије и иностранства. Стручни жири доделиће признања за најбоље радове у оквиру сваке категорије, као и Велику награду Салона – Grand Prix. Будући да је ово јубиларно – десето издање Салона, публика ће имати прилике да види ретроспективни приказ девет победничких радова претходних салона. Свечано отварање са доделом признања биће одржано у петак, 9. јуна, у 18 сати, у Галерији науке и технике САНУ.

Посетиоци изложбе ће моћи да виде дизајнерска решења уређивања различитих простора, почев од ширих простора и региона у којима се нуди решавање проблема заштите природе, зелене инфраструктуре градова, обнове запуштених простора, па до обликовних решења паркова, уличних простора, отворених зелених простора, зелених кровова и пословних вртова. Такође, на изложби ће се наћи истраживачка размишљања студената о проблемима пејзажне архитектуре.

Током трајања Салона предвиђени су пратећи програми у виду тематских предавања и презентација успешних пројеката.

Подели вест