1710517397482.jpg
промо

промо

Уметнички програм

САРАЈЕВСКА УМЕТНИЦА ДРУГИ ПУТ ПРЕД БЕОГРАДСКОМ ПУБЛИКОМ: Она слика љубав и четкицом призива срећу - упустите се у нестваран свет Алене Гојак

19.03.2024.

САРАЈЕВСКА УМЕТНИЦА ДРУГИ ПУТ ПРЕД БЕОГРАДСКОМ ПУБЛИКОМ: Она слика љубав и четкицом призива срећу - упустите се у нестваран свет Алене Гојак
Величина слова

Сликарка из Сарајева Алена Гојак ће се други пут представити београдској публици изложбом „Шта ако насликам љубав" у галерији Сингидунум у периоду од 22. марта до 2. априла.

Где се одржава

Галерија Сингидунум


Када се одржава

2. април


„Шта ако насликам љубав? Хоћу ли у теби пробудити радост? Хоћу ли ти покренути машту, одледити смрзнуто море, допријети до тајног кутка бића у којем дријемају срећа и мир? Хоћу. Док сликам, ја пишем. Пјевам и пишем приче о себи, о теби, о нама. Јаким бојама пишем о љубави и призивам срећу", написала је ауторка у тексту каталога изложбе. 

Алена Гојак је рођена 1983. у Сарајеву. Завршила је традиционално фолк сликарство у Индији. Ради као слободан уметник, сликар. Од 2005. године имала је десет самосталних изложби и више колективних изложби у регији и иностранству. Многе организације додељују њене слике као награде за одређена постигнућа у појединим подручјима. Године 2017. слике су јој одабране у снажној конкуренцији и већ дужи низ година за симболичне награде УН-а посебним појединцима који су се истакнули неким чином храбрости.

Остварила је сарадњу с многим важним институцијама, и у својој земљи и у свету (УН, УНДП, Мрежа за изградњу мира, Новак Ђоковић фондација). Сарађивала је у пројектима УНДП-а који промовишу заштиту планете Земље. Осим сликарством и сценографијом бави се дизајном и илустровањем књига за децу.

Подели вест