Foto_Josep Maria de Llobet 01.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ПАСТИНСКИ” У ИНСТИТУТУ СЕРВАНТЕС: Фотограф Ђузеп Марија де Љобет доноси посве необичну причу о једном стану у срцу Барселоне

22.04.2024.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ПАСТИНСКИ” У ИНСТИТУТУ СЕРВАНТЕС: Фотограф Ђузеп Марија де Љобет доноси посве необичну причу о једном стану у срцу Барселоне
Величина слова

Посетиоци изложбе биће у прилици да завире у један породични дом који се налази у Ешампли, познатој барселонској четврти.

Где се одржава

Чика-Љубина 19


Када се одржава

20. јун


Изложба фотографија „Пастински” је прича кроз фотографије фотографа Ђузепа Марије де Љобета, о породичном стану у центру Барселоне. Своје последње дане у њему проводи Маргарита, која због пораста цена станарине бива приморана да се исели. У том великом стану живело је неколико генерација њене породице, међу којима је и њен отац Хоакин, самоуки сликар који је своје радове потписивао уметничким именом Пастински.

Изложба ће бити отворена 25. априла у галерији Института Сервантес у Београду у 19 часова и трајаће до 20. јуна. Фотограф Ђузеп Марија де Љобет води публику кроз сваку собу и сваки угао стана, пратећи проток времена од дана када је Хоакин напунио 78 година и када је рођен Пастински. Током овог обиласка посетиоци живе последње дане у стану, последње сате и тренутак селидбе.

Кроз овај импресиван рад аутор, између осталог, говори и о стамбеној кризи, великом проблему са којим се већ дуго боре многи градови, међу којима је и Барселона.

Подели вест