Vladislava Krstić_Razgovor _gips-drvo i drvo_33x7x8 cm i 32x17x17 cm_2022 i 2018.JPG
промо

промо

Уметнички програм

ЖЕНА, КЛАСИЧНА ИНСПИРАЦИЈА НА НОВ НАЧИН: Владислава Крстић представља скулптуре у Ранчићевој кући

23.04.2024.

ЖЕНА, КЛАСИЧНА ИНСПИРАЦИЈА НА НОВ НАЧИН: Владислава Крстић представља скулптуре у Ранчићевој кући
Величина слова

Самостална изложба скулптура „Она“ вајарке Владиславе Крстић биће представљена у среду 24. априла 2024. године од 19 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу општине Гроцка (Мајевичка 9, Београд-Гроцка).

Где се одржава

Ранчићева кућа, Гроцка


Када се одржава

13. мај


Изложбу ће отворити др Оливер Томић, историчар уметности, чувено име српске културе и уметности. Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, као и специјални гости изложбе, a специјални гости су прекаљени џезери и врсни музичари: Милош Крстић - клавир, Matt Schiff - гитара, Сава Рамјанац - контрабас. 

Изложбена поставка „Она“ Владиславе Крстић у галерији Ранчићеве куће представља скулптуре у пуној пластици, затим рељефе и радове од жице, у којима се ауторка бави класичном и увек актуелном темом: женом. Радови су изведени различитим материјалима попут бронзе, гипса, теракоте, метала, дрвета... Осим женске лепоте, истиче се и њена комплексност и многостраност, јер Она је носилац живота, истовремено снажна и крхка, разговорљива и замишљена, опипљива и неухватљива - инспирација без које овај свет не би био какав јесте.

Подели вест