800 x 600-100.jpg
промо

промо

Уметнички програм

„МЕСТОПРИЧА” МИРЈАНЕ БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ: Изложба којом ауторка обележава 25 година плодног уметничког рада

26.04.2024.

„МЕСТОПРИЧА” МИРЈАНЕ БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ: Изложба којом ауторка обележава 25 година плодног уметничког рада
Величина слова

Од 8. маја у Галерији УЛУС Мирјана Боба Стојадиновић се кроз изложбу осврће на првих 25 година уметничког рада.

Где се одржава

Галерија УЛУС-а


Када се одржава

8. мај


У Галерији УЛУС од 8. маја, Мирјана Боба Стојадиновић се кроз изложбу осврће на првих 25 година уметничког рада. Девет представљаних радова (фотографија, предмет, звук, видео...) могу да се сагледају кроз призму кованице коју је измислила: местоприча, која обухвата слојевит наратив који она гради у односу на различите градове у којима је живела или радила, отварајући могућност за просторно-искуствени експеримент.

Формиран у дестабилизованом друштвеном поретку, њен свет не функционише у оквирима који су задати или који се подразумевају, већ подстиче питања о мрежи односа. Кроз уметнички рад она се бави простором и начинима на које простор ступа у интеракцију и омогућује креативне, друштвене и политичке фреквенције свакодневице, често продукујући радове специфично за вангалеријске амбијенте.

„Моје виђење досадашњег рада односи се на перцепцију уметничког геста који није материјално постојан, међутим који је отварао џепове слободе за просторно-искуствени експеримент као и размену/дељење искуства са публиком,” каже ауторка.

Током изложбе биће одржана ауторска вођења кроз изложбу, али и тематска вођења историчара уметности и кустоса Мирослава Карића и Зорана Ерића, као и уметнице и психолошкиње Гордане Белић.

Подели вест