800x500_prijatelj-jermenin_knjizevni-klub.png
промо

промо

Уметнички програм

СВЕТСКИ ПИСАЦ АНДРЕЈ МАКИН У БЕОГРАДУ: Француски академик гост 111. Лагуниног књижевног клуба

07.05.2024.

СВЕТСКИ ПИСАЦ АНДРЕЈ МАКИН У БЕОГРАДУ: Француски академик гост 111. Лагуниног књижевног клуба
Величина слова

Нова трибина Лагуниног књижевног клуба биће одржана у петак, 10. маја. Специјални гост биће угледни светски писац и француски академик Андреј Макин,који ће од 17.00 потписивати своје књиге.

Где се одржава

Кафетерија „Букмаркер“, Делфи СКЦ


Када се одржава

10. мај


Лагуна је до сада објавила три Макинова романа – „Француско завештање“, „Стари календар једне љубави“ и „Пријатељ Јерменин“ који је поводом Лагуниног књижевног клуба и снижен 30% до 10. маја у Лагуниним клубовима читалаца, Делфи књижарама и на сајту laguna.rs.

У књижевном драгуљу, роману „Пријатељ Јерменин“, Андреј Макин, добитник Гонкурове награде, открива незаборавну епизоду из своје ране младости.

Тринаестогодишњи приповедач живи у сиротишту у Сибиру у доба слабљења совјетског режима. У школском дворишту брани Вардана, који је због своје простодушности, зрелости и крхкости савршена мета силеџија. Испратиће Вардана кући, у кварт познат као „Ђаволов крај“, у којем живе некадашњи затвореници, остарели пустолови, залутали бескућници који су „у читавој својој биографији имали само географију својих лутања“.

Тамо га дочекује мала и неупадљива колонија Јермена, које спаја заједничка судбина: настанили су се у том крају у нади да ће дочекати ослобођење из затвора својих ближњих, оптужених за антисовјетску заверу и сепаратизам.

Наратор постаје заштитник младом Јерменину Вардану, који пати од смртоносне болести.

Подели вест