unnamed.jpg
промо

промо

Уметнички програм

„ПРЕСЕК СТАЊА” АУТОРА БРАТИСЛАВА РАДОВАНОВИЋА: Изложба слика у Пароброду и другачије визуелно искуство

07.05.2024.

„ПРЕСЕК СТАЊА” АУТОРА БРАТИСЛАВА РАДОВАНОВИЋА: Изложба слика у Пароброду и другачије визуелно искуство
Величина слова

„Пресек стања” представља селекцију Радовановићевих радова из различитих серија насталих у последњих десет година. Изложба се отвара 10. маја у 19.00.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

10. мај


У Пароброду у петак, 10. маја од 19 часова биће отворена изложба „Пресек стања“ аутора Братислава Радовановића.

„Пресек стања” представља селекцију Радовановићевих радова из различитих серија насталих у последњих десет година. Аутор открива нове слојеве значења и вишеструке интерпретације крхотина (разбијене) стварности. Свака слика је увод у могући свет, где се стварност мења у другачије визуелно искуство. Радовановић кроз своје слике истражује границе визуелног и психолошког, позивајући посетиоце да преиспитају своје претпоставке о реалности.

БратиславРадовановић, рођен је 1972. године у Скопљу. Дипломирао на графичком одсеку Факултета уметности у Приштини 1997.године у класи професора Зорана Јовановића Добротина. Магистрирао на истом факултету 2002.године. Од 1998. до 2004. ради као асистент на Факултету уметности у Приштини.

Члан УЛУС-а од 1998. Године. Између 2019. и 2024. пет пута је учествовао на интернационалној изложби „НордАрт” у Буделсдорфу, у Немачкој.

Живи и ради у Београду.

Подели вест