Milica-Crnobrnja-Vukadinovic.jpg
промо

промо

Уметнички програм

„КОЛЕКЦИЈА" У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ „БЕОГРАД": Изложба Милице Црнобрње Вукадиновић доноси несвакидашње уметничке интервенције

06.06.2024.

„КОЛЕКЦИЈА" У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ „БЕОГРАД": Изложба Милице Црнобрње Вукадиновић доноси несвакидашње уметничке интервенције
Величина слова

Милица Црнобрња Вукадиновић представиће изложбу под називом ,,Колекција“ која се заснива на поступцима реизвођења и превођења у други медиј већ постојећих елемената.

Где се одржава

Продајна галерија „Београд"


Када се одржава

24. јун


Милица Црнобрња Вукадиновић (1975) дипломирала је, магистрирала и одбранила докторски уметнички пројекат на Факултету ликовних уметности у Београду. Дипломирала је на Академији Српске православне цркве за уметност и конзервацију у Београду. Активно излаже на самосталним и групним изложбама и уметничким фестивалима у земљи и иностранству. Награђена је два пута наградама ФЛУ „Љубица Цуца Сокић” и Дипломом Шестог бијенала цртежа Србије у Панчеву. Ради на Факултету примењених уметности у Београду као ванредни професор уже уметничке области Цртање и сликање. 

Изложба под називом ,,Колекција“ заснива се на поступцима реизвођења и превођења у други медиј радова који су од времена настанка постали део различитих институционалних збирки. Полазиште за поставку представља групација радова из циклуса „Симулације“ коју чине колажи у антикварним рамовима са интервенцијама различитим поступцима и материјалима (фотографија, новинска хартија, огледала, вез и д.р), а били су  били су део истоимене изложбе у простору Продајне галерије „Београд” у новембру 2012. године.

„Интегрисањем и једновременим приказивањем артефакта из више различитих збирки на актуелној изложби у Продајној галерији „Београд” под називом „Колекција” ауторка прижељкује потенцијална читања која би радове интерпретирала као јединствен корпус једне новостворене колекције настале управо у галеријском амбијенту где су они првобитно приказани у форми и у контексту првог оригинала. Уметничка интервенција, конципирана као екстензија трајања у реалном времену, почива на реизвођењу и измештању у други просторни и концептуални оквир", наводи у тексту каталога Сања Тодосијевић, историчар уметности.

Подели вест