kontakt-9,plakat-A3.jpg
промо

промо

Уметнички програм

КОНКУРС ЗА КОЛЕКТИВНО ИЗЛАГАЊЕ НА ТЕМУ „КОНТАКТ”: Заинтересовани уметници могу се пријавити до краја јула

17.06.2024.

КОНКУРС ЗА КОЛЕКТИВНО ИЗЛАГАЊЕ НА ТЕМУ „КОНТАКТ”: Заинтересовани уметници могу се пријавити до краја јула
Величина слова

Кандидати који желе да њихови радови буду део међународне изложбе „КОНТАКТ” могу послати своју пријаву најкасније до 31. јула.

У току је конкурс за учешће на колективној, међународној, изложби „КОНТАКТ”, по ауторском пројекту Ане Мариновић.

На конкурсу могу учествовати уметници који се професионално баве уметничким радом из области ликовних и примењених уметности, чланови УЛУПУДС-а, УЛУС-а, чланови осталих уметничких удружења, као и студенти завршних година уметничких школа и факултета.

Дозвољене су све технике из области ликовних и примењених уметности: цртеж, слика, акварел, графика, фотографија, колаж, дигитални радови, мозаик, скулптура...

Сваки кандидат може конкурисати са максимум 2 рада. Формат је ограничен на максималних 70 центиметара по дужој страници.

Изложба ће бити реализована у сарадњи са УЛУПУДС-ом и удружењем Креативна фабрика, у Галерији Сингидунум, од 19. до 27. августа 2024. године.

У наставку текста налазе се услови конкурса.

Фотографије радова је потребно послати у јпг формату, у резолуцији 300 dpi (ОБАВЕЗНО ИМЕНОВАТИ ФАЈЛ ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ АУТОРА И НАЗИВОМ ДЕЛА ) и попунити податке по доле приложеној табели:

1. Аутор: име и презиме
2. имејл, телефон, адреса
3. Називи дела, година настанка: техника, медиј, димензије, нето цена
4. Кратка биографија

Фотографије и тражене податке послати на имејл: [email protected], најкасније до поноћи 31. јула 2024. године.

Имена одабраних аутора биће достављена до 04. августа, на имејл адресу коју сте навели у пријави, као и објављена на сајту галерије Сингидунум.

Партиципација за изложбу, у коју је урачуната цена припреме и штампе каталога износи 2000 РСД за уметнике из Србије и 25е за уметнике из иностранства.

* Уметници из иностранства могу излагати само репродукције радова због проблема са царином приликом повратка радова у иностранство. Репродукције ћемо ми одштампати и урамити. Рамови којима располаже,мо су формата А4 И А3. 

Радови који прођу жирирање морају бити урамљени или адекватно опремљени. Радови треба да буду на једној закачки, на тачно измереној средини рада.

Уметници који прођу жирирање у обавези су да донесу радове у заказаном року у галерију. Уметници који не живе у Београду сами сносе трошкове слања радова и трошкове враћања. Галерија не сноси одговорност уколико дође до оштете радова приликом транспорта истих, нити уколико дође до оштећења услед неадекватног опремања радова за излагање.

Подели вест