kovilovo 1a.jpg
ДКСГ промо

ДКСГ промо

Уметнички програм

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ „СТУДЕНТСКИ ГРАД": Предраг Троцикић ухватио чар и очај напуштених места

17.06.2024.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ „СТУДЕНТСКИ ГРАД": Предраг Троцикић ухватио чар и очај напуштених места
Величина слова

У галерији Дома културе „Студентски град", биће одржана изложба фотографија Предрага Троцикића, под називом ПОПИС: Лице нашег времена.

Где се одржава

Дом културе „Студентски град"


Када се одржава

18.јун до 6.јул


Отварање изложбе је у уторак, 18. јуна, у 19 часова.

Фотографије напуштених села нису реткост, представљају често инспирацију фотографима који желе да ухвате чар, или чешће очај, напуштених и запостављених места. Међу различитим приступима, од документарних, социјално ангажованих, реалистичних издвојиле су се фотографије Предрага Трокицића, које не припадају ни једној од ових категорија а опет се могу сврстати у сваку од њих. Мада престављају документ стања на терену, поседују и крајње личан приступ некога ко је и сам потекао из такве средине. Предраг интимно доживљава затечено стање, приближавајући нас субјекту, користи снагу фотографског медија као објективног записа стварности како би нас увукао у причу и истакао оне призоре који најјасније одражавају тренутне  друштвене односе, написала је кустос Марија Коњикушић у каталогу изложбе.

tamnic zelena kapija veca-1.jpg
ДКСГ промо

Предраг Трокицић је неготински фотограф, рестауратор намештаја, анкетар и учитељ. Фотографијом се активно бави последњих десет година. Имао је 4 самосталне изложбе, а  учествовао је на 13. Бијеналу минијатуре у Горњем Милановцу 2016. и на неколико групних изложби у Београду, Неготину, Нишу и Крку.

Изложба ће бити отворена од сутра до до 6. јула.

Подели вест