Galerija Nikola Koka Janković - stalna postavka Živeti umetnost, Kragujevac.jpg
Галерија Никола Кока Јанковић - стална поставка Живети уметност, Крагујевац

Галерија Никола Кока Јанковић - стална поставка Живети уметност, Крагујевац

Уметнички програм

ИЗЛОЖБА „ПОНЕСИ СВОЈ ПРОЈЕКАТ” НА 19. БЕОГРАДСКОЈ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ НЕДЕЉИ АРХИТЕКТУРЕ: Афирмација и повезивање младих аутора у циљу промовисања архитектуре

18.06.2024.

ИЗЛОЖБА „ПОНЕСИ СВОЈ ПРОЈЕКАТ” НА 19. БЕОГРАДСКОЈ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ НЕДЕЉИ АРХИТЕКТУРЕ: Афирмација и повезивање младих аутора у циљу промовисања архитектуре
Величина слова

На изложби „Понеси свој пројекат” у оквиру БИНА 2024 биће од 18. до 30. јуна приказани радови „Addicted Design" студија у дворишту Факултета ликовних уметности.

Где се одржава

Двориште Факултета ликовних уметности (Мила Милуновића 1)


Изложба „Понеси свој пројекат” отвара се 18. јуна у оквиру 19. Београдске интернационалне недеље архитектуре - БИНА 2024, у дворишту Факултета ликовних уметности.

На овој изложби учествује „Addicted Design" студио из Крагујевца, који чине архитекте Наталија Богдановић и Алекса Ђурић.  

„Сваки пројекат за нас значи истраживање простора слободе и имао је утицај на креативно понашање – низ стања и гестова од којих је састављен рад, које се у сваком појединачном пројекту понавља као узорак или траг који се следи. Сваки пројекат значио је реформирање праксе у односу на контекст, од класичног пројектантског студија мањег формата, до студија са припадајућом радионицом и усмерењем ка заокруживању процеса од пројектовања до извођења”, наводе Наталија Богдановић и Алекса Ђурић.

Galerija Nikola Koka Janković - Paviljon i Park skulptura, Kragujevac.jpg
Галерија Никола Кока Јанковић - Павиљон и Парк скулптура, Крагујевац,

На изложби ће бити приказани пројекти чији је стваралачки контекст Крагујевац, настали у сарадњи са појединцима и институцијама из приватног и јавног сектора, који су током четворогодишњег рада утицали на континуирано преиспитивање праксе у сталном настајању.

БИНА тим кроз програм „Понеси свој пројекат” жели да афирмише и иницира повезивање младих аутора ка формирању БИНА АЛУМНИ КЛУБА, креативног хуба који би успоставио нове мреже младих професионалаца у удруживању и дељењу знања и искуства као и развоја идеја преко мултидисциплинарних пројеката, учествовао у развоју европских искустава и промовисању архитектуре као дела културе.

Изложба ће бити отворена до 30. јуна 2024. године.

Подели вест