Parobrod Аlbatros plus_page-0001.jpg
промо

промо

Уметнички програм

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МИНУТ ЋУТАЊА" У ПАРОБРОДУ: Норвешки роман о спони језика и идентитета

20.06.2024.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МИНУТ ЋУТАЊА" У ПАРОБРОДУ: Норвешки роман о спони језика и идентитета
Величина слова

Представљање романа „Минут ћутања" Сесилије Енгер у издању београдског Албатрос плуса, одржаће се 22. јуна од 19 часова у УК Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


О овој савременој норвешкој књижевници говориће књижевна критичарка др Александра Жежељ Коцић и преводитељка романа Бојана Максимовић.

У средишту романа „Минут ћутања" налази се седамдесетогодишња јунакиња која доживљава мождани удар који се кобно одражава на њену способност говора. Роман, између осталог, говори о нераскидивој спони између језика и идентитета, о књижевности и сећањима, и о томе како се човек помера до крајњих граница упурући се да се сети догађаја од којих је некада бежао, али који су непорециво обликовали његов живот.

Сесилије Енгер је норвешка новинарка, романописац и ауторка романа за децу. У свету књижевности препознатљива је као ауторка романа „Мајчини дарови", за који је добила престижну награду „Booksellers’ Prize". Њени романи, махом инсипирисани историјским или биографским темама, препознатљиви су по упечатљивим и снажним женским ликовима.

Подели вест