Ранчићева кућа 1 (1).jpg
Центар за културу Гроцка промо

Центар за културу Гроцка промо

Уметнички програм

ИЗЛОЖБА „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“ И МАНИФЕСТАЦИЈА „МУЗИЧКА БАШТА“ У РАНЧИЋЕВОЈ КУЋИ: Улаз слободан за посетиоце

24.06.2024.

ИЗЛОЖБА „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“ И МАНИФЕСТАЦИЈА „МУЗИЧКА БАШТА“ У РАНЧИЋЕВОЈ КУЋИ: Улаз слободан за посетиоце
Величина слова

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу општине Гроцка 27. јуна у 19 часова отвара се јубиларна Х групна изложба „Стваралачка Гроцка“, а у наставку вечери, у оквиру музичког програма „Музичка башта“ наступиће група „KAL - Rock’n’Roma“.

Где се одржава

Ранчићева кућа / Центар за културу Гроцка


Када се одржава

27. јун до 20. јул


Изложбу, која траје до 20. јула, отвориће ауторка концепта изложбе и историчарка уметности Зорица Атић, а улаз је слободан за посетиоце. 

У оквиру поставке „Стваралачка Гроцка“, у 2024. години своја дела - ликовна и примењена – излаже четрдесет и четири аутора, међу којима су признати уметници, активни ликовни и примењени ствараоци, као и уметнички атељеи. Изложба ће бити представљена у Ранчићевој кући, објекту који ужива заштиту града Београда, као споменик од великог значаја за Републику Србију. 

Плакат Стваралачка Гроцка.jpg
Центар за културу Гроцка промо

Заступљени су разноврсни ликовни материјали и поступци, од класичних као што су уље и акрил на платну, мозаик, графика, скулптура и дуборез, акварел и цртачке технике на папиру, до оних нешто савременијих као што су фотографија, дигитална графика, илустрација... и напослетку примењени приступи, попут дизајна накита, шешира и модних детаља, играчака или предмета свакодневне намене.

Након отварања изложбе, исте вечери, наступиће бенд „KAL - Rock’n’Roma“ у оквиру манифестације „Музичка башта“ која се одржава једанаести пут на летњој сцени Ранчићеве куће у Гроцкој. Музички програм установе обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на ауторском и аутентичном изразу, а у периоду од јуна до октобра месеца на „Музичкој башти“ концерте ће одржати гостујући састави из земље и региона.

КАЛ (2).JPG
Центар за културу Гроцка промо

Подели вест