shutterstock_2290146991.jpg
shutterstock

shutterstock

Уметнички програм

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБИ „БЕОГРАД – ГРАД У КОМЕ СТВАРАМ 2024“: Позив за све ликовне и примењене уметнике које инспирише српска престоница

08.07.2024.

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБИ „БЕОГРАД – ГРАД У КОМЕ СТВАРАМ 2024“: Позив за све ликовне и примењене уметнике које инспирише српска престоница
Величина слова

Медија центар Одбрана и УЛУПУДС позивају све професионалне уметнике који се баве ликовном и примењеном уметношћу, да узму учешће на конкурсу за излагање на изложби „Београд – град у коме стварам 2024“ која ће се одржати у периоду од 28. августа до 14. септембра 2024. године у Галерији дома војске Србије.

Када се одржава

1. август


Изложба „Београд – град у коме стварам“ према ауторском концепту Марине Моне, први пут је реализована 2014. године и од тада се одржава у континуитету једанпут годишње. Одрживост пројекта потврђује велико интересовање аутора који аплицирају са својим уметничким радовима на конкурс. Посебност изложбе лежи у томе што се на једној поставци могу видети имена доајена српске уметничке сцене и имена младих аутора на почетку својих каријера. Сусрет различитих сензибилитета и ликовних израза и богатство разноврсних ликовних техника чини ову изложбу изузетно занимљивом и незаобилазном на културној сцени Београда. Изложба представља ауторске радове уметника који живе и стварају у Београду, као и оне уметнике за које су доживљај, сусрет или боравак у нашој престоници били иницијални тренутак за настанак уметничког рада. Са тим у вези на изложби ће бити приказани поред фигуративних и апстрактни радови из свих области ликовних и примењених уметности: сликарства, графике, фотографије, вајарства, дизајна, керамике итд.

На конкурсу могу учествовати лица или уметничке групе која се професионално баве уметничким радом из области ликовних и примењених уметности, затим чланови репрезентативних удружења УЛУПУДС-а, УЛУС-а, чланови осталих уметничких удружења, као и остали уметници.

Више о условима конкурса може се сазнати на званичној страници УЛУПУДС-а.

Конкурс је отворен до 1. августа 2024. године. 

Подели вест