63345.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

„ZVEZDA BEOGRADA 2023” DODELJENA JP „BEOGRADSKA TVRĐAVA”: Priznanje Kancelarije za mlade Grada Beograda

20.09.2024.

„ZVEZDA BEOGRADA 2023” DODELJENA JP „BEOGRADSKA TVRĐAVA”: Priznanje Kancelarije za mlade Grada Beograda
Veličina Slova

Direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda Milica Papić uručila je danas simbolično priznanje „Zvezda Beograda 2023” Javnom preduzeću „Beogradska tvrđava”.

Priznanje je u ime udruženja primio v. d. direktora Nemanja Šegrt.

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” dobilo je priznanje na predlog Kancelarije za mlade Grada Beograda zbog uspešne saradnje i realizacije više poseta i stručnog vođenja kroz Beogradsku tvrđavu u okviru besplatnih programa i aktivnosti za mlade koje sprovodi Kancelarija za mlade, kao i zbog zajedničkog obeležavanja Međunarodnog dana mladih.

Kancelarija za mlade Grada Beograda od 2016. godine tradicionalno dodeljuje priznanja „Zvezda Beograda”. U prethodnih pet godina priznanje je dobilo 125 pojedinaca, udruženja, organizacija i institucija.

Priznanja „Zvezda Beograda 2023” dobiće 20 udruženja, pojedinaca, institucija i organizacija, na predlog Kancelarije za mlade, Sekretarijata za zdravstvo i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, čime se potvrđuje odlučnost Grada Beograda da davanjem podrške osnaži udruženja, institucije i pojedince na projektima od značaja za grad Beograd.

– Ove godine simbolično priznanje „Zvezda Beograda 2023” uručujemo prilikom posete izabranim udruženjima, organizacijama, institucijama i pojedincima. Želimo da svakom dobitniku ukažemo poštovanje i pružimo adekvatniji vid promocije projekta i rada samog udruženja, organizacije, institucije i pojedinaca. Posećujući njihove radne prostorije, bolje se upoznajemo sa njihovim radom – izjavila je Milica Papić.

Kancelarija za mlade Grada Beograda svake godine organizuje niz besplatnih aktivnosti i programa za mlade Beograda, u kojima godišnje učestvuje oko 5.000 mladih.

U 2023. započeta je saradnja sa beogradskim ustanovama koje imaju veliki značaj za Beograd, njegovu kulturnu scenu i razvoj, sve u cilju upoznavanja mladih sa istorijskim i kulturnim nasleđem grada Beograda i afirmisanja što većeg broja mladih, uzrasta od 15 do 30 godina, koji trenutno žive, studiraju, pohađaju srednju školu ili rade na teritoriji grada Beograda, da se upoznaju sa kulturnim sadržajima grada Beograda.

U skladu sa Akcionim planom za period od 2023. do 2025. godine, Strategijom za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine, Kancelarija za mlade želi da poveća dostupnost kulturnog sadržaja, unapredi kvalitet kulturne potrošnje mladih i za mlade, kao i da osnaži mlade za učešće u kreiranju kulturnih aktivnosti.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest