NK.3..jpg
Laguna

Laguna

Manifestacije

NAJPOSEĆANIJA DO SADA SA REKORDNIH 60.000 POSETILACA! Noć knjige oborila sopstveni rekord

23.06.2022.

NAJPOSEĆANIJA DO SADA SA REKORDNIH 60.000 POSETILACA! Noć knjige oborila sopstveni rekord
Veličina Slova

Znali smo da čitaoci vole Noć knjige, da se raduju susretima sa piscima, hitovima domaće i svetske književnosti, i sve nas je obradovala rekordna poseta 26. Noći knjige. U 33 grada u Srbiji i regionu, ali i u celom svetu putem zvaničnih sajtova, tokom tri dana od 17. do 19. juna skoro 60.000 ljudi bilo je deo Noći knjige.

Ljubitelji pisanih reči imali su priliku da upoznaju i pričaju sa svojim omiljenim piscima, a Lagauna se potrudila da ponudi što više pogodnosti i književne večeri. Nakon ove manifestacije, izašla i top lista najtraženijih naslova -  „Nebeska dvorišta“ – Vladika Grigorije, „Kletva“ – Jelena Bačić Alimpić, „Ništa nije smešno“ – Bojan Ljubenović, „Mala prodavnica otrova“ – Sara Pener, „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ – Štefani Štal, „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ – Momčilo Petrović, „Razmrsite klupko anksioznosti“ – Džadson Bruer, „Bilo jednom u Holivudu“ – Kventin Tarantino, „Doživotna robija“ – Vedrana Rudan i mnogi drugi. 

NK.4..jpg
Laguna

Brojni pisci družili su se sa čitaocima, pa je tako Ljubivoje Ršumović i ovog puta privukao je veliki broj mališana koji su pored potpisa na knjizi želeli i fotografiju sa omiljenim autorom. Boris Dežulović je posle osam godina ponovo posetio Beograd i neplanirano, ali uz očekivanje čitalaca, poveli smo razgovor...Svoje knjige potpisivali su i Dejan Tiago-Stanković, Srđan Valjarević, Dragan Velikić, Vanja Bulić, Stefan Marković, Aleksandra Filipović, Vojislav Todorović i drugi.

Pogledajte kako je izgledalo druženje uz knjigu

Podeli vest