GardenSessions_Tickets_generic-1920x1080 (1).jpg
Promo

Promo

Muzički program

VRSNI UMETNICI I MUZIKA ZA SVAČIJI UKUS! Julski Garden sessions je spremio široku lepezu ritma

21.07.2022.

VRSNI UMETNICI I MUZIKA ZA SVAČIJI UKUS! Julski Garden sessions je spremio široku lepezu ritma
Veličina Slova

Za kraj jula, Centar beogradskih festivala CEBEF priprema drugi deo ovogodišnje serije koncerata pod nazivom Garden Sessions koji je među publikom postao omiljeni letnji muzički događaj. U periodu od 23. do 29. jula u prijatnom ambijentu Botaničke bašte "Jevremovac" publiku očekuju nastupi popularnih i rado slušanih izvođača.

Gde se održava

Botanička bašta Jevremovac


Kada se održava

25 - 26. jul


Zvonko Bogdan, foto BalkansCat_shutterstock.jpg
Zvonko Bogdan
BalkansCat_shutterstock

 U sklopu julskih koncerta Garden Sessions nakon Dada Topića i Kolje, na red dolazi kralj tamburaške muzike, Zvonko Bogdan, koji će održati koncert 25. jula u Botaničkoj bašti. Poznat kao “bard panonske šansone” obradovaće publiku svojim evergrin numerama, posebno poznat po pesmi "Ej, salaši na severu Bačke". Publika će moći da uživa uz nezaobilazne tamburaške klasike u njegovom repertoaru: "Fijaker stari", "Ne vredi plakati", "U tom Somboru", "Vratiće se rode", "Ko te ima, taj te nema”,…

Njegov prvi saradnik i profesor bio je slepi klavirista gospodin Baluk koji je bio specijalizovan za crkvene orgulje i klavir. Zvonko Bogdan je radio sa Janikom Balažom, snimao je pesme sa Šandorom Lakatušem, radio je sa koncert majstorom Lucijanom Petrovićem, nastupao sa Georgijem Zamfirom, sa najboljim cimbalistom svih vremena Tonijem Jordakijem, sa velikim tamburaškim orkestrom Radio Televizije Novi Sad...

Zoe Kida, foto Nebojsa Babic (4).jpg
Zoe Kida
Nebojša Babić

Međutim, svoj prvi solistički koncert u Beogradu održaće 26. jula u Botaničkoj bašti poznata pevačica Zoe Kida, koja je uz Konstraktu bila glavni vokal legendarne grupe Zemlja gruva. Zoe (Ana Radonjić) je srpska pevačica, tekstopisac, dizajner, a bila je i dugogodišnji član grupe Mistejk Mistejk. Sarađivala je i sa bendom Svi na pod. Godine 2011. učestvovala je u projektu Sevdah Bejbi i bila ženski vokal na pesmi "Tri poljupca hoću ja". Vodila je emisiju na RTS-u, a bila je i promo lice Bir Festa 2015. i 2016. godine. Pojavljuje se i učestvuje u filmu „Nebeska tema" o Vladi Divljanu 2019. godine. Zoe Kida je jedan od osnivača Zemlje Gruva, a za ovaj bend napisala je mnoge pesme, među kojima su: "Sudopera", "Najlepše želje". Pesmom “Bejbi” izazvala je veliku pažnju na Izboru za pesmu Evrovizije i tim singlom najavljuje EP “Žena Dete” kao rezultat saradnje sa pratećim bendom Sumasišavši.

Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca, a ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”.

Podeli vest