Cotton Pickers foto Vladimir Jablanov.jpg
Vladimir Jablanov

Vladimir Jablanov

Muzički program

ROK BLUZ BEND NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA! Ovog ponedeljka monday blues vam je pripremio nagrađivani sastav

08.08.2022.

ROK BLUZ BEND NA PLATOU MILANA MLADENOVIĆA! Ovog ponedeljka monday blues vam je pripremio nagrađivani sastav
Veličina Slova

U nastavku koncertnog serijala MONDAY BLUES, Dom omladine Beograda predstavlja popularni domaći bluz-rok bend Cotton Pickers. Pored numera sa njihovog uspešnog prvenca “ Slaughterhouse Blues”, publika će moći da čuje i nekoliko novih pesmama, koje će se naći na drugom autorskom albumu, a koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.

Gde se održava

Plato Milana Mladenovića


Kada se održava

8. avgusta od 20 časova


COTTON PICKERS pripada grupi koncertno veoma aktivnih bluz rok sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima u Srbiji i inostranstvu bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju vrhunskog koncertnog benda: Mikser House sa ANOM POPOVIĆ, Beograd 2017; BEER FEST, Beograd 2015; Dom omladine Beograda sa MY BABY, Beograd 2016; Dom omladine Beograda sa DELTA MOON, Beograd 2016; Blues festival podrška NORMAN BIKER GB, Dom omladine Beograda 2015; Blues Museum, Slovakia / Bratislava 2015; Myndia blues/rock fest, Veliko Trnovo, Bugarska 2019 i 2021; In Wires Blues & Rock Festival sa Bernard Allison, 2019 Užice; Jazz & blues festival, Šabac, 2020 i 2021; Roll & Blues festival, Aranđelovac 2021.

Prvo mesto na četrdeset petoj ZAJEČARSKOJ GITARIJADI osvojili su 2011. godine, a 2012. su objavili debi album po imenu “Slaughterhouse Blues“, na kome se našlo deset numera. Postignut je dogovor sa Beogradskim Long Play Records-om, izdavačem koji je stavio svoj potpis na izdanje. Odmah nakon objavljivanja albuma, Cotton Pickers su dobili i značajnu nagradu Radio Beograda i Radio Beograda 202, za najbolji debitanski debitantski album 2012. po glasovima slušalaca Radija Beograda 202.

MONDAY BLUES, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Pozivamo sve ljubitelje muzike na ugodno druženje ponedeljkom uveče – dođite u Dom omladine i postanite deo ovog unikatnog BLUES iskustva!

Podeli vest