Nik Kejv nastupio na beogradskom „River Festu” 2.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Muzički program

NIK KEJV NA „BELGRADE RIVER FEST-U”: Posebno koncertno veče u Beogradu

19.06.2024.

NIK KEJV NA „BELGRADE RIVER FEST-U”: Posebno koncertno veče u Beogradu
Veličina Slova

Australijski rok pevač Nik Kejv je održao koncert na platou Geozavoda u okviru muzičke manifestacije „Belgrade River Fest”.

Kejv je u Beogradu na vodi nastupio pred par hiljada posetilaca, u pratnji basiste Kolina Grinvuda iz britanskog benda „Radiohead". Koncertno veče je bilo intimno i svedeno u izvođenju klavira i basa, a ovakav koncept koncerta biće u drugim gradovima Evrope tek od jeseni. 

„Bezvremena rok legenda, ikona rok kulture, Nik Kejv, umetnik izuzetne originalnosti i harizmatičnosti. Umetnik čije misli i ideja u njegovim pesmama potrvrđuju snagu i autentičnost pesništva u dodiru sa najdubljim slojevima duše. On nam na najdublji mogući način svojom divnom emocijom donosi sve one dimenzije života, radosti i tuge, snagom svoga pesništva i jednom potpunom posvećenošću publici", rekao je o nastupu Nika Kejva, kulturni ambasador „Belgrade River Fest-a” Vuk Žigić

On je dodao da je tim „River Fest-a" izuzetno ponosan na to što su velikani svetske muzičke scene u Beogradu i Srbiji, kao i da se ovako osmišljen prostor sa toliko detalja može videti i doživeti samo na najvećim svetskim festivalima. 

Ulaznice za koncert rok zvezde rasprodate su još pre mesec dana, a Kejv je na platou Geozavoda odsvirao nove i stare pesme. Posetioci su mogli da čuju pesme: „Girl In Amber", „Our Children", „The Ship Song", „The Weeping Song", kao i hit „Into My Arms".

Na „River Fest-u" je prve večeri nastupio i grčki pevač Antonis Remos, a ovo je tekst o njegovom koncertu na obali Save.

Podeli vest