bejarati (1).jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

КОМПЛЕКС ЗА ТАКМИЧЕЊА И ТРЕНИНГЕ: Акватик центар намењен воденим спортовима

12.07.2024.

КОМПЛЕКС ЗА ТАКМИЧЕЊА И ТРЕНИНГЕ: Акватик центар намењен воденим спортовима
Величина слова

Модеран спортски центар налазиће се у Сурчину и биће изграђен у оквиру манифестације „EXPO 2027”.

Акватик центар је комплекс намењен тренинзима и међународним такмичењима у воденим спортовима, а предвиђено је да се објекат простире на површини од 10 хектара. Спортски центар биће изграђен према ФИНА стандардима за светске водене спортове, а капацитет седења биће 4.000 места. 

bejarat-esti-led.jpg
београд.рс

„Акватик центар је предвиђен како за светска и европска такмичења, тако и за одређене тренажне процесе. С обзиром на то да смо ми нација која може да се поноси великим успехом наших спортиста у воденим спортовима, држава је дужна и да обезбеди спортску инфраструктуру за такве догађаје”, наводи главни урбаниста Града Београда Марко Стојчић

Цела изјава главног урбанисте Града Београда Марка Стојчића налази се у видеу испод.

У Београду чекамо изложбу „EXPO 2027” која ће да подигне економски читаву земљу, а Београд нарочито зато што ће читав један део града да се развије на посебан начин.

Градоначелник Александар Шапић у емисији „Уранак" на ТВ К1 20. маја 2024.

Специјализована изложба „ЕXPO 2027 БЕОГРАД” са темом „Игра(ј) за човечанство” одржаће се у престоници од 15. маја до 15. августа 2027. године, а изградња Акватик центра предвиђена је овим пројектом. Центар водених спортова биће смештен у Сурчину, у близини Националног фудбалског стадиона и резиденцијалог комплекса који се такође граде у оквиру овог пројекта. 

Подели вест