ss_04 (3).jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ ЗА НОВА ПАРКИНГ-МЕСТА У БЕОГРАДУ: Нови објекти на неколико локација

21.08.2024.

ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ ЗА НОВА ПАРКИНГ-МЕСТА У БЕОГРАДУ: Нови објекти на неколико локација
Величина слова

Изградња подземних гаража олакшаће потрагу за паркинг-местима у Београду, пре свега у централној градској зони.

ss_09 (1).jpg
београд.рс

Пројекат изградње подземних гаража ЈКП „Паркинг сервис” континуирано спроводи у сарадњи са Градом Београдом, а ове године отворена је гаража „Пинки” у Земуну

„У последњих годину дана Град Београд и „Паркинг сервис” изградили су велики број нових паркинг објеката. Мислим да то није урађено у претходних 10 година на тај начин. Гаража „Пинки” је прва подземна гаража која је у Београду изграђена од 2005. године. Дакле, овде имамо 150 нових паркинг-места и гаража је изграђена у складу са свим светским стандардима”, каже Драгана Брдар из ЈКП-а „Паркинг сервис”.

Цела изјава Драгане Брдар из ЈКП-а „Паркинг сервис” налази се у видеу испод.

Паркинг „Пинки” је прва подземна гаража, површине 5.186 квадратних метара, која је у Београду изграђена од 2005. године, а прва икада коју је „Паркинг сервис” изградио из сопствених средстава.

ss_06 (2).jpg
београд.рс

Осим ове гараже, у наредном периоду предвиђено је отварање нових паркинг-објеката у Београду. У Влајковићевој улици тренутно се гради подземна гаража, у току су припремни радови за гаражу у Скерлићевој улици, а планирана је и градња подземних паркинг-објеката код 25. маја, Бајлонијеве пијаце и хотела Бристол.

ss_01 (2).jpg
београд.рс

У периоду од 2013. до 2023. године у Београду је изграђено 1.250 нових паркинг-места.

Након отварања гараже у Влајковићевој улици, возачима ће бити на располагању 284 нових паркинг-места, а подземни паркинг-објекат у Скерлићевој улици имаће три нивоа и 356 места за паркирање. Отварањем ових гаража, биће доступно више од 600 нових паркинг-места у центру града.

ss_07 (2).jpg
београд.рс

Значај гараже у Влајковићевој је посебан јер се налази у центру града.”

Александар Шапић, градоначелник Београда приликом отварања радова на изградњи гараже у Влајковићевој марта 2024. године

Радови на изградњи подземних гаража спроводе се у складу са савременим трендовима за заштиту животне средине, а осим нових паркинг-објеката, град ће добити и уређене зелене површине изнад гаража.

Подели вест