Бесплатан енглески језик 2.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

БЕСПЛАТАН ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК У СВИМ ВРТИЋИМА: Часови за најмлађе током целе школске године

01.09.2024.

БЕСПЛАТАН ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК У СВИМ ВРТИЋИМА: Часови за најмлађе током целе школске године
Величина слова

У свим приватним и државним вртићима и ове школске године ће бити доступни бесплатни часови енглеског за најмлађе.

Бесплатни часови биће организовани ове школске године у свих 318 државних вртића на територији Града Београда, као и у свим приватним вртићима који за то буду исказали интересовање.

Бесплатан енглески језик 1.png
београд.рс

До прошле године, енглески језик био је једна од активности који су родитељи плаћали, а увођењем ове социјалне мере, од новембра 2023. године сви малишани имају прилику да бесплатно уче језик.

„У претходној години је тај курс трајао нешто краће, јер је било потребно времена да се заврши процес јавне набавке за бесплатни енглески језик, а ове године ће курс трајати целе школске године и неће бити прекида”, каже Александра Чамагић, Секретарка за образовање и дечју заштиту.

Цела изјава Александре Чамагић, Секретарке за образовање и дечју заштиту налази се у видеу испод.

Ова мера део је градске иницијативе „Брига о људима”, а на крају сваке предшколске године, деца ће добијати сертификате о нивоу знања енглеског, чиме ће добити потврду за рад и труд који су уложили на часовима. 

Град Београд наставља субвенционисање вртића 4.png
београд.рс

Град Београд субвенционише вртиће у свих 17 општина, па тако сви малишани бесплатно похађају предшколске установе, а увођењем бесплатних часова енглеског језика, додатно је растрећен кућни буџет породица чија деца иду у вртић.

Подели вест