3 (1).JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПАКЕТЕ И ОПРЕМУ ИЗБЕГЛИЦАМА И ИРЛ: Вредност помоћи 3,4 милиона динара

19.09.2024.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПАКЕТЕ И ОПРЕМУ ИЗБЕГЛИЦАМА И ИРЛ: Вредност помоћи 3,4 милиона динара
Величина слова

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и в.д. помоћника комесара Комесаријата за избеглице и миграције Душица Поповић уручили су 18. септембра у Земуну уговоре за доделу помоћи у грађевинском материјалу и за доходовне активности кроз економско оснаживање интерно расељених лица (ИРЛ) и избеглица.

Помоћ да доврше започете објекте или започну посао, купе машину или стакленик нашим најугроженијим суграђанима много значи и она увек заврши у правим, вредним рукама, које знају како да обезбеде егзистенцију себи и породици, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевићуручујући уговоре корисницима.

1 (2).JPG
београд.рс

Помоћ у грађевинском материјалу и опреми за избеглице добило је шесторо корисника, док су по два уговора за помоћ у опреми за занатску или пољопривредну делатност добила избегла и интерно расељена лица, која су конкурисала на расписане јавне позиве.

2 (2).JPG
београд.рс

Укупна вредност уговора је 3,4 милиона динара, од чега је 2,4 милиона динара за грађевинске пакете, а милион динара за опрему за доходовне активности, односно економско оснаживање избеглица и ИРЛ.

4.JPG
београд.рс

Додели ове вредне помоћи присуствовали су и председница Скупштине Градске општине Земун Андријана Кукољ, као и члан Већа Градске општине Земун и председник Савета за миграције Бошко Радовановић.

Подели вест