shutterstock_1127246081.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ИЗМЕСТЕ СВОЈА ВОЗИЛА ИЗ ЗОНЕ КУЛЕ НЕБОЈША: Спровођење превентивних активности

20.09.2024.

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ИЗМЕСТЕ СВОЈА ВОЗИЛА ИЗ ЗОНЕ КУЛЕ НЕБОЈША: Спровођење превентивних активности
Величина слова

У циљу спровођења активности у условима уведене редовне одбране од поплава на водној јединици Београда – десни насип и обалоутврда уз Дунав од Куле Небојша до Бастиона Светог Јакова упућује се апел грађанима да изместе своја возила из ове зоне.

На Ванредној седници Републичког штаба за ванредне ситуације, одржаној 16. септембра, поводом хидролошко-метеоролошке ситуације у региону и Републици Србији, одлучено је да сви субјекти из Оперативног плана одбране од поплава спроводе редовне активности и мере и налазе се у стању приправности за поступање у случају евентуалних непредвиђених околности, саопштено је из Секретаријата за послове одбране,ванредних ситуација и координацију.

Како се наводи, активно се спроводе оперативне мере, обилазе критичне деонице, а механизација, опрема, пумпе великог капацитета и пунилице са џаковима расподељени су према приоритетима на терену. Ове активности изводе се превентивно, како би се водотокови на територији Републике Србије и града Београда припремили за пријем поплавног таласа, који долазе из централне Европе.

У циљу спровођења активности у условима уведене редовне одбране од поплава на водној јединици Београда – десни насип и обалоутврда уз Дунав од Куле Небојша до Бастиона Светог Јакова (у дужини од 0,34 км), апелује се на све грађане да изместе своја возила и да их не паркирају у овој зони од суботе, 21. септембра до 18 часова.
Возила која буду остала и након наведеног времена, биће измештена од стране екипа ЈКП „Паркинг сервис”. Ове активности потребно је реализовати како би се омогућио неометан рад екипама водопривредних предузећа на извођењу превентивних активности на овој локацији.

Ова појава је уобичајена за овај део града и оваква ситуација, на овом делу акваторијума Дунава, дешава се учесталије него што је то случај са осталим деловима обале, с обзиром на то да се ради о најнижој тачки града Београда. Према прогнозама свих релевантних институција, нема опасности од изливања реке.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији града Београда и екипе водопривредних предузећа константно прате ситуацију на терену и грађани ће благовремено бити обавештени о свим битним информацијама, наводи се у саопштењу.

Извор: Беоинфо

Подели вест