shutterstock_1229683813a.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ОД 9 ДО 12 ЧАСОВА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ: Екипе „Чистоће” сутра спроводе акцију сузбијања крпеља

23.09.2024.

ОД 9 ДО 12 ЧАСОВА НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ: Екипе „Чистоће” сутра спроводе акцију сузбијања крпеља
Величина слова

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће у уторак, 24. септембра, наставити јесење спровођење акције сузбијања крпеља на јавним зеленим површинама на територији Београда, саопштено је из овог предузећа.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 9 до 12 часова и обухватиће јавне зелене површине међу којима су: Кошутњак, Пионирски град, Ада Циганлија, Топчидер, Хајд парк, Авала, СП „Јајинци”, Бањица, Степин гај, Макиш, Колонија „Космај”, Звездарска шума, СЦ „Сурчин” и Бојчинска шума.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода – у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине. Препарат је уписан у Привремену листу биоцидних производа, тако да грађани немају разлога за страх.

„Апелујемо на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана, саопштено је из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Извор: Беоинфо

Подели вест