julian-hochgesang-ihx1LdtnGXw-unsplash.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ: Функционалне пробе система даљинског грејања од 1. до 9. октобра

25.09.2024.

ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ: Функционалне пробе система даљинског грејања од 1. до 9. октобра
Величина слова

Функционалне пробе система даљинског грејања почињу у уторак, 1. октобра, и трајаће до среде, 9. октобра, саопштено је из ЈКП-a „Београдске електране”.

Пробе ће бити обављене у оквиру завршних припрема за предстојећу грејну сезону, која према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду званично почиње 15. октобра.

Функционалне пробе подразумевају проверу рада топлотних извора (15 топлана и 18 котларница), топловодне мреже, топлотних предајних станица, а према потреби и појединих грејних инсталација у објектима. Циљ је да производна и дистрибутивна постројења буду што боље припремљена за предстојећу грејну сезону.

Функционалне пробе нису такозване топле пробе и не подразумевају почетак испоруке топлотне енергије. Због тога се апелује на потрошаче да не упућују пријаве квараСервисном центру Града Београда (11-0-11) уколико им радијатори нису топли, јер се под функционалним пробама подразумева провера рада система у хладно-динамичком режиму, а не у режиму загревања стамбеног и пословног простора.

Пробе топлотних извора, дистрибутивне мреже, подстаница и појединих грејних инсталација обављаће се према следећој динамици:

Уторак, 1. октобар – топлане: „Коњарник” и „Младеновац”, котларнице: „Институт мајка и дете”, „Управа прихода” и „Јанка Веселиновића”;
Среда, 2. октобар – топлане: „Дунав”, „Миљаковац”, котларнице: ГАК „Народни фронт”, „Лука Београд” и „Ресник”;
Четвртак, 3. октобар – топлане: „Вождовац”, „Борча” и „Вишњичка бања”, котларнице: „Браће Марић 3–7” и обновљив извор енергије „Овча”;
Петак, 4. октобар – топлане „Церак” и „Земун”, котларнице: „Вртларска” и „Македонска (Јакшићева)”;
Понедељак, 7. октобар – топлане: „Нови Београд”, „Миријево” и „Баново брдо”, котларнице: „Сремчица” и „Барајево”;
Уторак, 8. октобар – топлана „Батајница”, котларнице: КБЦ „Бежанијска коса”, „Железник” и „Шехер” у Андре Николића 3;
Среда, 9. октобар – топлана „Медаковић”, котларнице: „Прешевска 31”, КБЦ „Звездара” – Димитрија Туцовића 161 (парна), КБЦ „Звездара” – Димитрија Туцовића 161 (непарна) и Дом здравља „Браће Јерковић”.

Требало би да корисници система даљинског грејања обрате пажњу на исправност својих унутрашњих грејних инсталација. Позивом на број телефона 11-0-11, Сервисном центру Града Београда могу одмах да пријаве само уколико примете цурење воде из инсталација или квар, саопштено је из овог јавног комуналног предузећа.

Извор: Беоинфо

Подели вест