Odabir 01.00_55_06_15.Still004.png
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРОЈЕКТИ ЗА БОЉУ САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ БЕОГРАДА: Нова решења, додатни комфор за становнике главног града

25.09.2024.

ПРОЈЕКТИ ЗА БОЉУ САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ БЕОГРАДА: Нова решења, додатни комфор за становнике главног града
Величина слова

Пратећи динамику развоја Београда, Управа Града ради на бројним пројектима који ће додатно побољшати саобраћајну инфраструктуру, рекао је Бојан Бован, градски секретар за саобраћај.

Према његовим речима ово је централна и стратешка тема, која пре свега становницима града Београда треба да омогући са неким новим решењима додатни комфор, или у сваком случају боље управљање и коришћење тим саобраћајницама, а свима који долазе у Београд да буду опслужени и да у граду буде што мање застоја.

Odabir 01.01_02_14_24.Still001.png
београд.рс

Град Београд је светска метропола, у неким тренуцима кад су саобраћајни шпицеви пре подне и после подне, потпуно је  разумљиво да гужва мора да постоји, рекао је Бован.

Он је нагласио да је велики број аутомобила на улицама.

Odabir 01.01_02_42_11.Still002.png
београд.рс

-Верујем да ћемо са финалним успостављањем метроа доћи у једну бољу ситуацију да можда те гужве преусмеримо на систем јавног масовног превоза путника, са јавним превозом и обнављањем возног парка, када су у питању аутобуси и трамваји и тролејбуси стичемо и ту услове да се људи квалитетније возе. Тако да како се буде унапређивао и развијао систем јавног градског превоза, то ће на улицама бити боље, а до тада ми мењамо ту саобраћајну инфраструктуру, и то углавном кроз грађевинске радове, ширимо улице, отварамо можда неке нове позиције. Све то колико год било скупо или нетолико скупо решење, у саобраћајном смислу јесте заиста велики напредак, изјавио је градски секретар за саобраћај.

Odabir 01.01_02_57_00.Still003.png
београд.рс

Како је рекао, поред других делова града радова је највише било на Новом Београду.

Подели вест